İnternetspor tarafından yapılan araştırmalar Galatasaray'ın seçim sürecini bir hayli sancılı yaşadığı gerçeğini ortaya koyuyor.
Adayların dahi her an adaylıktan çekilebileceği kulisleri ayyuka çıkmış durumda.
Gelişmeleri araştıran İnternetspor.com'dan Necati Şatana birbirinden çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte Galatasaray'daki kaosun perde arkası:
GALATASARAY PLATFORMLARI 3 ADAYI DA İSTEMİYOR
Galatasaray'ın dinamikleri arasında yer alan "Alisamiyen.net, Herşey Galatasaray İçin Platformu, Galatasaray spor kulübü Üyeleri ve 1905 Galatasaraylılar Dernek" üyeleri adaylardan Ünal Aysal ve Mehmet Helvacı'ya çok tepkili. Ünal Aysal'a en büyük tepki duayen İnan Kıraç'ın kendisini aday olarak dayatmasıyla başladı. Şu anda Galatasaray üyeleri arasında 50 yaş altı olan genç denebilecek üyeler toplam üyelerin yüzde 65'ini oluşturuyor. Bu gençler camianın yaşlı duayenlerinin artık kulüpte etkin rol oynamasından rahatsız. Bu manada olası bir seçimde onların tepki oyunun Turgay Kıran'dan yana olacağı konuşuluyor. Zaten Turgay Kıran da bu tepkinin farkında olarak aday oldu. Kıran diğer adayların aksine 15 kişilik yönetiminde liseli ve lisesiz dengesini 7'ye 8 olarak açıklayarak bu genç gurupların oyuna talip olduğu mesajını verdi. Olası seçimde kimse ihtimal vermezse de Turgay Kıran çok büyük oy alabilir.
ALİ DÜRÜST DE ÇEKİLEBİLİR!...
Genç Galatasaraylıların, Refik arkan, Hayri Kozak ve Mehmet Helvacıyı adeta Kafatasçı Galatasaraylılar olarak değerlendirdiği ileri sürüldü. Keza Ünal Aysal'ın listesinde yer alan Adnan Öztürk'ün de tamamen Galatasaray Liseli bir yönetim tarzı belirlemesi de Ünal Aysal'ın işini zorlaştırıyor. Mevcut yönetimde elini tek cebine atacak olan ve taraftarın sevgilisi olan Abdurrahim Albayrak'ın ise Başkan yardımcısı olmak kaydıyla Ünal Aysal'ın listesinde yer alacağını açıklayan Ali Dürüst'ün isteğiyle yönetimde yer alacağı açıklanırken, Albayrak'ın son anda yedek listeye yazılması karşısında Ali Dürüst'ün de Ünal Aysal'dan kopacağı iddia ediliyor. Hatta buna kesin gözüyle bakılıyor. Yakın gelecekte bir Ali Dürüst – Adnan Öztürk savaşı patlak verebilir.
Gerçekten de Ünal Aysal listesindeki özellikle Adnan Öztürk gibi geleneksel liselilerin dayatmasıyla zor durumda kaldığı kulaktan kulağa yayılıyor. Aslında Ünal Aysal başkanlık için en ideal isim ama başından da ifade edildiği üzere öncelikle İnan Kıraç'ın dayatmasıyla aday gösterildiği şeklindeki camiada olan olumsuz düşünce ve yine aynı duayenlerin listede etkin rol oynaması nedeniyle çok zor durumda.
ADNAN POLAT 2012 MART'A KADAR BAŞKAN KALABİLİR
Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kulübe olağanüstü seçime gidilmemesi kararı halen geçerliliğini koruyor. Bu durumda 2 yol var. Birincisi mahkeme sürerken seçime gidilmesi ve kararın sonradan verilmesi ki bu durumda "Kadük" bir yönetim olma ihtimali var. Aksi durumda mahkemenin şu an aldığı karar uygulanır ve seçim iptal olur bu durumda gözler mevcut başkan Adnan Polat'a çevrilir. Adnan Polat istifa ederse 52 gün içinde yeni bir seçim yapılması zorunluluk olur, yok istifa etmez ise Adnan Polat kulübü 2012 mart ayına kadar yönetmeye devam eder. Gelişmeler o kadar ilginç ki, duayenlerin Adnan Polat'ı yıkmak için verdiği mücadelede Adnan Polat'ın adeta 1-0dan maçı 2-1'e çevirdiğini bile söylemek mümkün. Üstelik Polat bunun için çok da bir çaba göstermedi diyebiliriz.
VE ÜÇÜNCÜ ŞIK!...
Pek tabi bir de üçüncü bir şık söz konusu. Kulislerde babasının rahatsızlığı ve mevcut kaos ortamında isminin yıpranmaması için adaylık başvurusu yapmayan eski Futbol federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un tek aday olarak başkanlık için ortaya çıkma şansı da var. Bunun için Adnan Polat'ın istifa etmesi gerekiyor tabi... Görülen o ki, şartlar öyle çabuk değişiyor ki, ne Ünal Aysal, ne Mehmet Helvacı ve ne de Turgay Kıran başkan olamayacak.
Kulüp ya 2012 Mart ayındaki olağan kongreye Adnan Polat başkanlığında gidecek ya da Polat istifa edecek ve 52 gün sonra Haluk Ulusoy tek liste ile başkan olacak.
Zaten Galatasaray'daki divan kurulu ve platformlardaki çoğunluğun yüzde 65'i de Haluk Ulusoy ismine sıcak bakıyor. Haluk Ulusoy'un başkan adayı olması halinde ise taraftarın sevgilisi olan ve isimlerin de listede yer alabileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu ihtimal hiç de uzak bir ihtimal olarak da görünmüyor....
SÜREÇ MAYIS 2011'DE TAMAMLANMALI!...
Öte yandan seçimler Mayıs 2011 sonu itibariyle tamamlanmadığı takdirde gelecek yılın kadro ve yapılanma çalışmaları da sekteye uğrayabilir korkusu da camiayı tedirgin ediyor. Şayet bu kaos ortamı sona erip, güçlü bir yönetim kurulu oluşmaz ise Galatasaray koca bir yılı daha kaybedecek.
