Özak, Trabzonspor'un Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, taraftarların çok önemli ve değerli iki takımın maçını izlediklerini belirterek, ''Galatasaray için çok önemliydi. Şampiyonluğa daha yakın bir takımdı Trabzonspor'dan. Kadrosu iyi bir takım. Galibiyet için gelmişti. Trabzonspor'da ise Şenol Güneş, takımı hem fizik hem beyin olarak çok iyi hazırlamış. Gerçi ilk 15-20 dakikaya bakıldığında Galatasaray üstündü, önemli pozisyonlar kaçırdı ama ondan sonra Trabzonspor dengeyi kurdu'' diye konuştu.
Sahanın en iyisinin sorulması halinde herkesin Trabzonspor kalecisi Onur'u söyleyeceğini ifade eden Özak, ''O zaman buradan şu sonuç çıkıyor, demek ki Galatasaray'ın forvetleri pozisyon yakalamışlar'' dedi.
Trabzonspor'da herkesin koştuğunu, elinden geleni yapmaya çalıştığını, gayretli olduğunu kaydeden Özak, ''Şenol Güneş'in gelişinden sonra herkes üzerine bir şeyler koymuş. Bu, Şenol Güneş farkı. Galatasaray da gerçekten çok iyi oyuncuları olan bir kulüp. O da pozisyona girdi, atamadı'' ifadelerini kullandı.
Özak, ''çok iyi bir maç olduğunu'' dile getirerek, ''Pozisyon oldu, mücadele oldu. Oyuncular ve hakem iyi niyetliydi. İki tarafı da tebrik ediyorum. Bundan sonra çok zevkli bir 8 hafta seyredeceğiz'' diye konuştu.
Bakan Özak'tan maç yorumu!
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor ile Galatasaray arasında çok iyi bir maç olduğunu belirterek, ''Bundan sonra çok zevkli bir 8 hafta seyredeceğiz'' dedi.
