TRABZONSPOR

Trabzonspor Alanyaspor maçı sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında A. Alanyaspor deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Bordo-mavili ekip 49. dakikada Rodallega'yla penaltıdan yararlanamadı.

Trabzonspor Alanyaspor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Alanyaspor'u ağırladı. 
 
Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken takımlar soyunma odasına 0-0 berabere gitti. Fakat 2. yarı adeta penaltıyla başladı. 46. dakikada ceza sahası içinde faul tespit eden Suat Arslanboğa, Trabzonspor lehine penaltı verdi. Fakat topun başına geçen Rodallega topu önce üst direğe vurdu, pozisyonun devamında ise topa dokunduğu için hakem ofsayt kararı verdi. Bu pozisyondan yalnız 2 dakika sonra Alanyaspor, Cisse'yle 1-0 öne geçti. 68. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Cisse maçın skorunu belirledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca A. Alanyaspor deplasmanda Trabzonspor'u 2-0'la geçti.
 
Bu sonuçla A. Alanyaspor puanını 28'e yükseltirken Trabzonspor 33 puanda kaldı. 
 
MAÇTAN NOTLAR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Aytemiz Alanyaspor karşısında ligde son oynanan Galatasaray maçından farklı olarak ilk 11’de tek değişikliğe gitti. Karaman, bu maçta Toure’yi kulübeye çekerken, sakatlığının ardından takıma dönen kaptan Sosa’ya ise ilk 11’te görev verdi. Sakatlıkları bulunan ve tedavileri devam eden Onazi, Pereira, Novak ve Uğurcan kadroda yer almadı.
 
SOSA 62 GÜN SONRA LİGDE ‘DALYA’ DİYEREK DÖNDÜ
Trabzonspor’da son olarak ligin ilk yarısında 16 Aralık 2018 tarihinde oynayan 16’ncı haftadaki Beşiktaş karşılaşmasında forma giyen ve burada yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre sahalardan uzak kalan kaptan Jose Sosa, 62 gün sonra Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasıyla formasına kavuştu. Sosa ayrıca bu maçla birlikte Spor Toto Süper Lig’deki 100’üncü maçına çıktı.
 
TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Trabzonsporlu taraftarlar, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadılar. Medical Park Stadyumu’nun önemli kısmını dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de futbolcuları tribünlere çağırarak alkışlarla moral verdi. Az sayıda konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar.
 
HAKEM HATALARINA PANKARTLI TEPKİ
Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, siyah kartonlar üzerinde yer alan 'yeter artık' yazılı pankartlar açarak son dönemde artan hakem hatalarına tepki gösterdi.
 
MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşılaşma öncesi Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda yemekte buluştu. Her iki tarafın da birbirine başarılar dilediği yemekte müsabaka anısına Aytemiz Alanyaspor yönetimine telkari kaplama plaket hediye edildi.

İLK 11'LER
 
Trabzonspor: Arda, Kamil Ahmet, Hosseini, Hüseyin, Amiri, Sosa, Yusuf, Ekuban, Abdülkadir, Nwakaeme, Rodallega
 
Aytemiz Alanyaspor: Haydar, Baiano, Welinton, Caulker, Cenk Ahmet, Ceyhun, Efecan, Villafanez, Ozan, Djalma, Cisse

TRABZONSPOR: 0-2 :ALANYASPOR

M.S-Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında A. Alanyaspor deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. 

92' Oyuncu Değişikliği Djalma Braume Manuel Abel Campos Taha Yalçıner

90' Alanyaspor'da Ozan Tufan, şansını ceza sahası dışından yaklaşık 30 metreden denedi ancak top kalecinin kucağında kaldı. 

89' Papiss Cissé çıktı. Josef Šural oyunda.

88' Sosa'nın sağ kanattan ortasını kaleci Haydar çıkarak kontrol etti. Ardından hakem, Nwakaeme'nin Haydar'a faul yaptığını işaret etti. 

87' Villafáñez çıktı. Junior Fernándes oyunda. Alanyaspo maçtaki ilk değişikliğini bu dakikada yapıyor.

85' Alanyaspor'da Cisse, kanattan bindiren Villafanez'e bir topuk pası vermek istedi ancak Trabzonspor savunması izin vermedi. 

83' Trabzonspor rakip kaleye çok adamla geliyor ancak Alanyaspor savunması tehlikeleri uzaklaştırıyor. 

80' İNANILMAZ BİR POZİSYON! Trabzonspor defansında Hüseyin hata yaptı. Efecan bir anda kazandı. Şutunu son anda kaleci çeldi. Seken topa bu kez de kale önünde Cisse vurdu. Top direkten döndü. 

80' Yusuf Yazıcı çıktı. Berkay Sefa Kara oyunda.

79' Alanyaspor ceza alanına yakın bölgede topu alan Yusuf Yazıcı, topu aradan savunma arkasına atmak istedi ancak savunmaya takıldı. 

75' SON ANDA! Alanyaspor'da bir anda ceza alanı içinde topu alan Cisse, şutunu tam atacakken Trabzonspor defansında Amiri'nin engeli ile karşılaştı. 

73' Sergen Yalçın, Süper Lig'de teknik direktör olarak çıktığı son 24 deplasmanın sadece dördünü kazanabilmişti. (7B 13M). Trabzonspor deplasmanında ise bu dakikalarda takımı 2-0 önde. 

72' Sol kanatta topu alan Nwakaeme, ceza alanı önünde bekleyen Ekuban'ı gördü. Ekuban rakibinden sıyrılıp şut açısı buldu ancak vuruşu defanstan geri geldi. 

71' Trabzonspor bu dakikalarda rakip kalede daha çok adamla görünüyor. 

69' Normal sürede son 20 dakika!

67' GOL Yine Cisse! Alanyaspor deplasmanda 2-0 önde! Villafanez'in sağdan ortası bir anda kale önündeki Cisse'de kaldı. Cisse de vuruşunu yaparak golü attı. 

61' Orta alanda topu kazanan Sosa, bir anda rakip kaleye yöneldi ancak hakem topu eliyle aldığını işaret etti. 

60' Oyuncu Değişikliği Abdülkadir Ömür Abdulkadir Parmak

60' Vahid Amiri sarı kart gördü. 

56' Trabzonspor'da Ekuban, soldan ceza alanına girdi. Dışarıda bekleyen Yusuf'u gördü. Ancak Yusuf şut açısı bulamadan savunma arayan girdi. 

53' Maçta tempo bu dakikalarda düştü. 

51' Alanyaspor'un yıldızı Cisse'nin bu sezon ligde attığı 8. gol. 

50' GOL Cisse attı ve Alanyaspor deplasmanda 1-0 önde! Djalma Campos soldan geldi. Yerden arka direğe çevirdi. Cisse orada topa iy dokundu ve golünü attı. 

50' YİNE TEHLİKE! Sol kanatta kendisine atılan topa hareketlenen Ekuban, rakiplerini geçemeyince şut açısı bulamadı. 

48' RODALLEGA PENALTIYI KAÇIRDI! Panenka deneyen Rodallega'nın vuruşu üst direkten döndü. Ardından kendi topunu tamamladı ancak hakem faulü işaret etti. 

47' Hakem Suat Arslanboğa VAR ile iletişim halinde. Heyecanlı bekleyiş. 

45' PENALTI! Ekuban yerde kaldı! Trabzonspor için öne geçme şansı. 

D.A. İlk yarı bitti. 

45' BİR ANDA TEHLİKE! Alanyaspor'da Villafanez, sağ kanatta topu Sosa'dan kazandı. Topu sol ayağına çekti ve şut açısı aradı ancak bulamadı. Vurabilse tehlikeli olabilirdi. 

43' ŞUT! Sağ kanatta topu alan Yusuf, uzak bölgedeki Ekuban'a pasını attı. İyi kontrol yapan Ekuban'ın şutu kaleci Haydar'ın kucağında kaldı. 

39' TEHLİKE! Rodallega'nın ara pasını alarak sağdan Alanyaspor ceza alanına giren Ekuban, şut açısını kaybedince tekrar Rodallega'ya döndü. Ardından Alanyaspor savunması tehlike daha fazla büyümeden uzaklaştırdı. 

Trabzonspor Alanyaspor

37' Alanyaspor ceza alanına atılan uzun topu boşta kalınca önüne alan Rodallega'nın şutu üstten auta gitti. Ardından da faul kararı geldi. 

36' Sosa'yı düşüren Ceyhun Gülselam sarı kart gördü. 

34' Efecan'ın Cisse'ye attığı derinlemesine pas, direkt sağdan taca gitti. 

33' Alanyaspor'da Cisse, sağ kanatta topu alıp bindirmek istedi ancak Trabzonspor savunması izin vermedi. 

28' HAYDAR İNANILMAZ ÇELDİ! Sağ kanattan gelen Abdülkadir, Ebuban'ın harika pasını aldı. Göğsüyle önüne aldı. Sağ köşeye sert vurdu. Kaleci Haydar son anda kornere çeldi. 

26' ŞUT! Bir anda topu önünde bulan Ekuban, sağ köşeye plaseyi göndermek istedi ancak Alanyaspor savunması son anda ayak koymayı başardı. 

23' Jose Sosa'nın vuruşu Alanyaspor barajına takıldı. 

21' Sol kanatta topu alan Djalma Campos, rakiplerini şık çalımlarla geçti ancak arkadan bindiren Villafanez'e attığı ara pası hızlı olunca top auta gitti. 

Trabzonspor Alanyaspor

21' Trabzonspor'da Abdülkadir, Alanyaspor ceza alanının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruş. Tehlikeli bir bölge!

19' TEHLİKE! Sosa, sağdan ceza alanına giren Rodallega'ya doğru topu havalandırdı. Rodallega'da son anda ortayı içeri çevirdi ancak top kaleci Haydar'da kaldı. 

16' Trabzonspor orta alandan duran top kazandı. Alanyaspor ceza alanında seken ve boşta kalan topu Ekuban alıp kaleyi görmek istedi ancak Alanyaspor savunması son anda uzaklaştırdı. 

14' Sağ çaprazda topu alan Abdülkadir, Alanyaspor kalesine şutunu göndermek istedi ancak top defanstan döndü. 

11' Kaleye sırtı dönük şekilde topu alan Rodallega, şut açısı aradı ancak Alanyaspor savunması tehlike büyümeden topu uzaklaştırdı. 

8' Trabzonspor, maçın başından bu yana pas oyunu ile rakip kalede tehlike yaratmaya çalışıyor. Alanyaspor ise önde baskı yapma gayretinde. 

5' Trabzonspor'un kazandığı serbest vuruşta Yusuf Yazıcı ortayı yolladı ancak Alanyaspor defansı kafayla uzaklaştırdı. 

4' Orta alanda topu kazanan Yusuf, hemen seri hareketlerle Alanyaspor ceza alanında hareketlendi ancak faulle durduruldu. 

3' Sosa'nın kullandığı korneri Alanyaspor savunması uzaklaştırdı. 

2' Trabzonspor, maçtaki ilk köşe vuruşunu kullanacak. 

Maç başladı! 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER