SÜPER LİG

Galatasaray 20 yıl sonra Kadıköy'de kazandı

Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek, rakibine deplasmanda 20 yılı aşkın süre sonra üstünlük sağladı.

Galatasaray 20 yıl sonra Kadıköy'de kazandı

Galatasaray'ın gollerini 40. dakikada Donk, 80. dakikada Falcao (Penaltı) ve 90+6'da Onyekuru kaydetti. Fenerbahçe'nin maçtaki tek golünü ise Kruse penaltıdan attı.

Fenerbahçe'de Deniz Türüç ve teknik direktör Ersun Yanal kırmızı kart gördü. Galatasaray'da ise Belhanda 84. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

FENERBAHÇE: 1-3 :GALATASARAY

VE MAÇ BİTTİ!

90 + 3.dk: Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Sofiane Feghouli çıkıyor ve yerini Emre Akbaba'ya bırakıyor.

90 + 2.dk: GOOOLL!! Galatasaray, Henry Onyekuru'nun golüyle skoru 3-1'e taşıyor.

90 + 1.dk: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Mehmet Ekici ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

Hakem Halil Umut Meler maçın sonuna en az 10 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

90.dk: Teknik direktör Fatih Terim hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

89.dk: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Mehmet Ekici kaleye direkt şutunu gönderiyor. Bu topu kaleci Fernando Muslera kornere tokatlıyor.

88.dk: Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Tolga Ciğerci çıkıyor ve yerini Mehmet Ekici'ye bırakıyor.

85.dk: Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Radamel Falcao çıkıyor ve yerini Ahmet Çalık'a bırakıyor.

84.dk: Deniz Türüç aynı tartışmalar sonrasında direkt kırmızı kart ile oyundan atılıyor.

82.dk: Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Younes Belhanda çıkıyor ve yerini Ahmet Çalık'a bırakıyor.

80.dk: GOOOLL!! Penaltı atışı için topun başına geçen Radamel Falcao kalecinin sağına şutunu gönderiyor. Kaleci Altay Bayındır köşeyi doğru tahmin ediyor ancak bu top onu geçerek ağlarla buluşuyor. Galatasaray, Radamel Falcao'nun penaltı golüyle skoru 2-1'e taşıyor.

76.dk: Sol kanattan gelişen atakta Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşüyor. Bu topla buluşan Henry Onyekuru gelişine şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

72.dk: Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Henry Onyekuru ofsaytta kalıyor.

70.dk: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

65.dk: Altay Bayındır'ın yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Younes Belhanda ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu Altay Bayındır uzanarak iki hamlede kontrol ediyor.

64.dk: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte Sofiane Feghouli tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

60.dk: Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Tolgay Arslan çıkıyor ve yerini Deniz Türüç'e bırakıyor.

58.dk: Mauricio Isla, Henry Onyekuru'yu hızlı gelişen atakta yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Mauricio Isla bu kartla gelecek maç cezalı duruma düşüyor.

54.dk: Nabil Dirar, Marcelo Saracchi ile faul kararından sonra yaşanan gerginlik sonrasında rakibine yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

52.dk: Sol kanattan gelişen atakta Tolgay Arslan'ı attığı ortaya hareketlenen Mauricio Isla arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

50.dk: Tolgay Arslan, Ömer Bayram'ı orta alanda sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarı Fenerbahçe'li oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1'lik beraberlikle sonuçlanıyor.

45.dk: İlk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

42.dk: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

40.dk: GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen önünde bu topa hareketlenen Ryan Donk kafa vuruşunu yapıyor ve ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Ryan Donk'un golüyle skoru 1-1'e taşıyor.

36.dk: Ozan Tufan ve Radamel Falcao orta alanda yaptıkları tartışma sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

35.dk: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kaleci Altay Bayındır uzaklaştırıyor.

34.dk: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kafalardan sekiyor. Seken topla buluşan Henry Onyekuru arka direğe yakın bölgeden kaleye şutunu çekiyor. Ozan Tufan bu topu çizgide kornere gönderiyor ve gol olmasını engelliyor.

31.dk: Sol kanatta Marcelo Saracchi'nin attığı pasla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

29.dk: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu uzaklaştırmaya çalışan Vedat Muriqi ters vuruş yapıyor. Kendi kalesine yönelen bu top kale üstünden dışarı çıkıyor.

27.dk: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Marcelo Saracchi ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

24.dk: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

21.dk: GOOOLL!! Fenerbahçe, Max Kruse'nin penaltı golüyle skoru 1-0'a taşıyor.

20.dk: Younes Belhanda penaltı kararına itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

18.dk: Marcao, Vedat Muriqi'yi ceza sahası içinde müdahalesiyle yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

16.dk: Serdar Aziz, Radamel Falcao'yu hava topu mücadelesinde yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

13.dk: Maç bu dakikalarda karşılıklı yapılan faullerle devam ediyor.

9.dk: Sağ kanattan Mauricio Isla'nın yaptığı ortaya hareketlenen Tolga Ciğerci arka direkte ofsaytta kalıyor.

7.dk: Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Mariano Filho ceza sahası içi sağ çaprazdan arka direğe ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Radamel Falcao kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

5.dk: Kaleyi uzaktan gören noktada topla buluşan Vedat Muriqi kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

4.dk: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Ömer Bayram'ın attığı ara pasıyla topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahası içine topla ilerleyip penaltı noktasının gerisinden şutunu gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

3.dk: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Max Kruse bu druan topu paslaşarak kullanıyor.

2.dk: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Sofiane Feghouli ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Derbide maça başlayan taraf konuk ekip Galatasaray oluyor.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Mauricio Isla, Jailson, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Nabil Dirar, Ozan Tufan, Tolgay Arslan,Tolga Ciğerci Max Kruse, Vedat Muric.

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Ömer Bayram, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Falcao.

TREND HABERLER
Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER