GALATASARAY

Galatasaray Akhisarspor maçının golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buldu. Sivas'ın ev sahipliğinde oynanan finalde, kupanın geçen seneki şampiyonu Akhisarspor'u 3-1 yenen Galatasaray, şampiyon oldu. Böylece sarı-kırmızılılar, 18. kez bu kupayı müzesine götürdü.

Aliye Tulum
Aliye Tulum[email protected]
Galatasaray Akhisarspor maçının golleri ve geniş özeti

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde son şampiyon Akhisarspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 yerenek kupaya uzandı. Ligde küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor, üst üste ikinci kez kupa zaferini yaşama şansını geri tepti.

Galatasaray'ı kupaya götüren golleri Sinan Gümüş (P),Feghouli ve Mbaye Diagne'den geldi. Senegalli yıldız mücadelede bir de penaltı kaçırdı. Sarı-kırmızılıların kazandığı ikinci penaltı sonrasında hakeme yoğun itirazlar yapan Miguel Lopes kırmızı kart gördü.

AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic, Rotman, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Güray Vural, Lopes, Zeki Yavru, Sissoko, Barbosa, Manu

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Linnes, Ndiaye, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

GALATASARAY : 3-1 : AKHİSARSPOR

Ve maçta son düdük çaldı! Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray...

90 + 6' Maçta tansiyon yine yükseldi bu bölümlerde. Oyuncular arasında gerginlikler yaşanıyor...

90 + 4' GOL! Belhanda'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Diagne, kale ağzında yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

90 + 1' Bu arada maçın sonuna en az 7 dakikalık duraklama süresi ilave edildi.

90' Galatasaray'da Feghouli, yerini Fernando'ya bıraktı.

88' GOL! Mariano'nun sağdan ortasında arka direkte Feghouli kafa vuruşunu yaptı. Fatih'ten dönen topu tekrar önünde bulan Feghouli, kale önünde yaptığı vuruşla ağlara gönderdi.

86' GALATASARAY GOLE YAKLAŞTI: Ani gelişen Galatasaray atağında Diagne ceza sahası yayı üzerinden vuruşunu yaptı. Kaleci Fatih'ten dönen topu Sinan sağ çaprazda önünde buldu ama onun vuruşunda isabet yok...

84' Ceza sahası dışında topla buluşan Mariano sert bir şut gönderdi ama top az farkla yandan dışarı gitti.

83' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale ağzına yönelen topu Muslera kontrol etti.

82' Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Barbosa rakibinden sıyrılmak istedi ama Linnes'in müdahalesiyle top kornere çıktı.

80' GOL! Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Sinan Gümüş, sağ köşeye yerden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.

79' KIRMIZI KART! İtirazlarını sürdüren Miguel Lopes, ikinci sarı kartını da görerek oyun dışı kaldı.

77' VAR'dan az önceki pozisyon için inceleme uyarısı geldi. Suat Arslanboğa pozisyonu izlemek üzere VAR monitörüne yöneldi...

76' Savunma arkasına doğru atılan topa hareketlenen Diagne, ceza sahası içinde Miguel Lopes'in arkadan yatarak yaptığıhamle sonrasında yerde kaldı. Galatasaraylı oyuncular penaltı bekliyor ama Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi.

75' Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Feghouli, Sissoko'dan sıyrılıp zor pozisyonda kaleyi düşündü ama vuruşunda isabet yok...

74' Galatasaray'da Selçuk İnan'ın yerine Donk oyunda...

73' Mariano'nun pasında topla buluşan Feghouli, ceza sahası dışından sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı ama top farklı bir şekilde üstten dışarı gitti.

71' Ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk'un yerden şutunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

70' Zeki, derinlemesine bir pasla sağdan hareketlenen Barbosa'yı düşündü ama pasın şiddeti fazla...

65' PENALTI KAÇTI! Atışı kullanmak üzere topun başına geçen Diagne'nin vuruşunda kaleci Fatih gole izin vermedi...

64' Pozisyonla ilgili VAR incelemesi yapılıyor.

63' PENALTI! Soldan ceza sahasına sokulmak isteyen Linnes, çizgi üzerinde Barbosa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi.

61' Sol kanatta topla buluşan Güray'ın ortasında Luyindama son anda bir müdahale yaparak topu kornere gönderdi.

59' Bu arada Akhisaspor'da Elvis Manu, Marcao ile yaşadığı bir çarpışma sonrasında yerde kaldı.

57' GOL! Ani gelişen Akhisarspor atağında Güray, Luyindama'nın sağından atıp solundan geçerek süratle ceza sahasına sokuldu ve ters tarafta müsait durumda olan Manu'ya aktardı pasını. Manu da düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

53' AKHİSARSPOR GOLE YAKLAŞTI: Sağ çaprazdan Zeki'nin kullandığı serbest vuruşta Miguel Lopes kale önünde müsait durumda kafa vuruşunu yaptı ama top yandan dışarı gitti...

51' DİREKTEN DÖNDÜ: Diagne'nin pasında topla buluşan Onyekuru, iki rakibinin arasından sıyrılıp ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden vuruşunu yaptı ama yan kale direğinden dönen top Fatih'in kucağında kaldı.

50' Manu'nun pasında sol çaprazda topla buluşan Güray'ın sert şutunda Muslera üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

49' Sağdan hareketlenen Vrsajevic'in ortasında Marcao kafayla topu karşıladı.

Karşılaşmada ikinci yarı Galatasaray'ın vuruşuyla başladı.

Maçta ilk yarının son düdüğü çaldı. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız...

45' Bu arada maçta ilk yarının sonuna en az 1 dakikalık duraklama süresi ilave edildi.

44' Sissoko'nun uzun pasında sağ kanatta topu alan Vrsajevic'in ortasında kaleye yönelen top Muslera'da kaldı.

42' Selçuk derinlemesine bir topla soldan hareketlenen Linnes'i düşündü ama pasın şiddeti fazla...

40' Sağ kanatta topu alan Barbosa, Linnes'ten sıyrılıp yerden bir vuruş yaptı ama etkisiz bir şut oldu bu. Muslera topu kontrol etti...

39' Diagne'nin pasında ceza sahası yayının hemen gerisinde topu alan Onyekuru şansını denedi ama vuruşunda top üstten dışarı gitti.

37' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında kafalardan seken top, Sissoko'nun önüne düştü. Sissoko zor pozisyonda vuruşunu yaptı ama Muslera rahatlıkla topu kontrol etti.

35' Ndiaye'nin şık ara pasınıda Diagne, ceza sahasına sokuldu ancak tam vuruşunu yapacakken son anda araya giren savunma tehlikeyi önledi...

33' Ani gelişen Akhisarspor atağında Rotman'ın pasıyla ceza sahasına doğru süratle sokulan Manu'nun vuruşunda Luyindama son anda kritik bir hamle yaptı ve top kornere çıktı.

31' Feghouli'nin sağdan ortasında top doğrudan auta çıktı.

28' Soldan hareketlenen Linnes'in ortasınde Feghouli içeri sokulup ayağının içiyle topun gelişine vuruşunu yaptı ama Caner'e çarpan top kornere çıktı.

26' Sissoko uzun bir pasla Güray'ı düşündü ama Güray'ın bu topa yetişmesi imkansız. Aut...

24' Selçuk'un kaleyi cepheden gören noktadan kullandığı serbest vuruşta top barajdan geri geldi.

23' Sarı Kart Rajko Rotman

21' Mariano'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Feghouli'nin ortasında top doğrudan Fatih'in kucağına gitti.

20' Onyekuru'nun pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Linnes, içe doğru kat edip vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere çıktı.

19' Ani gelişen Akhisarspor atağında sağdan topu taşıyan Manu, ceza sahası yayı içindeki Sissoko'yu gördü. Sissoko, sol çaprazdaki Güray'a aktardı pasını ma Güray ofsaytta..

16' Vrsajevic'in sağdan ortasında savunmadan seken top arka direkteki Manu'nun önünde kaldı. Onun vuruşunda Muslera topu kornere çeldi ama öncesinde ceza sahası içindeki Güray için ofsayt bayrağı kalktı...

14' Güray uzun bir pasla Manu'yu savunma arkasına kaçırmak istedi ama pasın şiddeti fazla...

12' Karşılaşmanın tempolu başladığını söyleyebiliriz. İki takım da şu ana kadar hücuma oldukça hızlı geçişler yaptı.

10' TOP AĞLARDA AMA... Belhanda'nın ara pasında soldan ceza sahasına sokulan Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı havada.

9' Zeki'nin pasında Vrsajevic sağ kanatta istediği kontrolü yapamadı ve topu oyun alanında tutamadı.

8' Sağ kanatta topla buluşan Barbosa sert ve etkili bir orta yaptı ama kale önünde kimsenin dokunamadığı top ters kanattan taca çıktı.

6' Mariano'nun sağdan ortasında kale ağzına paralel olarak giden top uzak köşeden dışarı çıktı.

5' Onyekuru'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Linnes, kale önündeki Diagne'ye çevirdi ama Senegalli oyuncu savunmanın da dengesini bozmasıyla istediği vuruşu yapamadı ve top dışarı gitti.

4' Miguel Lopes'in uzun pasında Güray ceza sahası içi sol çaprazda topu kontrol etmek istedi ama istediği kontrolü yapamadı. Aut...

3' Bu arada Akhisarsporlu oyuncular az önceki pozisyon için penaltı itirazlarında bulundular ancak maçın hakemi Suat Arslanboğa oralı değil...

2' Güray'ın soldan ortasında savunmadan seken top, Barbosa'nın önünde kaldı. Barbosa, penaltı noktası üzerinde vuruşunu yapmak isterken son anda Ndiaye girdi araya ve rakibinin pozisyonunu bozdu.

Karşılaşmada ilk düdük çaldı. Maça başlayan taraf Akhisarspor...

TREND HABERLER
Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER