FENERBAHÇE

Fenerbahçe Sivasspor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'de 26. hafta açılış maçında bu akşam Ülker Stadyumunda Fenerbahçe son haftaların formda takımı Demir Grup Sivasspor'u konuk etti

Fenerbahçe Sivasspor maçı sonucu ve özeti

Süper Lig'de 26. hafta açılış maçında Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor'u Mehmet Ekici'nin son dakikalarda attığı golle 2-1 mağlup etti.

Mücadelenin 73. dakikasında Özer Hurmacı Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu golden saniyeler sonra Fenerbahçe'de Soldado attığı gol ile skora dengeyi getirdi. Maçın 86. dakikasında Mehmet Ekici takımını 2-1 öne geçirdi.
 
Bu sonuçla puanını 31'e yükselten Fenerbahçe 13. sırada yer aldı. DG Sivasspor ise 34 puanla 7. sıraya yükseldi.

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Moses, Zajc, Ayew, Soldado

DG SİVASSPOR: Tolgahan, Fatih, Bjarsmyr, Papp, Ziya, N'Dinga, Hakan, Özer, Douglas, Emre, Diabate

FENERBAHÇE : 2-1 : SİVASSPOR

M.S. MAÇ BİTTİ! Özellikle son 20 dakikası nefes kesen maçta Fenerbahçe, geriye düşmesine rağmen Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

95' BU DA KAÇTI! Bu kez Sivasspor çok etkili geldi. Sol kanattan içeri sokulan Emre'nin pasında Hakan'ın şutu az farkla üstten auta çıktı.

94' DİREĞİ SIYIRDI! Sivasspor'un çıkarken kaptırdığı top sonrası Moses ceza alanına girdi, penaltı noktası üzerinden yerden şutunda top direğin dibinden auta çıktı.

93' Ani gelişen Sivasspor atağında ceza alanı sağ çaprazında topu alan Erdoğan'ın yerden vuruşunda top kaleci Harun'da kaldı.

92' Sivasspor gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diabate'nin kafa vuruşunda top savunmadan sekip kornere çıktı.

90' Moses sağ kanatta son çizgiden ortasını yaptı, savunmaya çarpıp kaleye yönelen top üst ağlarda kaldı.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave edildi.

90' Oyuncu Değişikliği Mattias Bjärsmyr Erdoğan Yeşilyurt

87' İlk yarısı pozisyon anlamında oldukça kısır geçen maçın ikinci yarısı müthiş bir heyecana sahne oluyor. Karşılaşmanın 73-86. dakikaları arasında tam üç GOL birden atıldı.

87' Mehmet Ekici bu sezon Süper Lig'deki 3. golünü kaydetti.

86' GOL Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası terse açılan topu Soldado, Hasan Ali'nin önüne bıraktı. Hasan'ın içeri çevirdiği topa arka tarafta Mehmet Ekici dar açıya rağmen çok iyi vurdu ve topu adeta iğne deliğinden geçirdi: 2-1

85' Oyuncu Değişikliği Tolgay Ali Arslan Jaílson Marques Siqueira

84' Oyuncu Değişikliği Özer Hurmacı Mert Hakan Yandaş

82' Sarı Kart Sadık Çiftpınar

81' Sivasspor, Fenerbahçe savunmasında büyük boşluklar bulmaya devam ediyor. Sarı-lacivertli taraftarlar durumdan memnun değil...

80' BÜYÜK ŞANS! Sivasspor'un kullandığı köşe vuruşunda Harun'un uzaklaştıramadığı topu Fatih geriye doğru çıkardı, Emre Kılınç'ın ceza alanı ön çizgisinden sert şutunda top yandan auta çıktı.

80' Maçta son 10 dakikaya girilirken heyecan inanılmaz arttı.

79' KAÇTI! Moses'ın ara pasıyla sol kanattan hareketlenen Ayew çaprazdan karşı karşıya pozisyonda vuruşunu açıyı daraltan Tolgahan çıkardı.

78' Ayew'in pasıyla yayın gerisinde topu alan Alper Potuk şutu tercih etti ancak top oldukça farklı şekilde üstten auta gitti.

77' Sivasspor ön alandaki baskısını sürdürüyor, Fenerbahçe topu rakip sahaya taşımakta bir hayli zorlanıyor.

76' Sivassporlu Özer Hurmacı bu sezon Süper Lig'de ilk kez GOL sevinci yaşarken Fenerbahçeli Soldado ise ligdeki dördüncü golünü kaydetti.

76' Sivasspor'un maç boyunca kaleyi tutan ilk şutu GOL oldu.

75' Özer'in golü sonrası Fenerbahçeli taraftarlar kendi oyuncularını ıslıklarken aynı saniyelerde, santradan hemen sonra eşitlik golü geldi.

74' GOL Santra sonrası Sivasspor ceza alanına doldurulan topu Moses indirdi, savunmadan seken topa Soldado ayak içiyle çok düzgün vurdu ve direğin içine çarpan top ağlara gitti: 1-1

73' GOL Orta alanda Sadık'ın kaptırdığı top sonrası Ndinga, Emre'yi gördü. Emre'nin sol kanattan içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinden Özer gelişine yerden vurdu ve ağları sarstı: 0-1

72' Fenerbahçe'de üst üste kaleci Harun'a gönderilen toplar sonrası tribünlerden tepki sesleri yükseldi.

70' Sol taç çizgisi önünde topu alan Özer'in sert ortasında doğrudan kaleye yönelen top Harun'da kaldı.

69' Fenerbahçe'de Alper Potuk oyuna girmek için hazırlık yapıyor. Bu arada Sivasspor'un baskısı sürüyor.

68' Fenerbahçe savunmadan çıkmak isterken Sivasspor dört oyuncuyla birden baskı kurdu. Kaptıkları topla etkili olmak istediler ancak Isla son anda araya girdi.

68' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Paul Papp kale önünde kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.

67' Sol kanattan ceza alanına sokulan Diabate çaprazdan sert vurdu, Skrtel'a çarpan top kornere çıktı.

66' Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Tolgay kafayı vurdu, top farklı şekilde yandan auta çıktı.

64' Moses ikinci yarıda da oldukça istekli görünüyor. Nijeryalı oyuncunun sol kanattan taşıdığı topta savunma araya girdi, top kornere çıktı.

63' Sadık'la girdiği ikili mücadelede sakatlanan Douglas'ın tedavisi için oyun duraklıyor.

62' Fenerbahçe ikinci yarıda hücumda daha etkili görünen taraf...

60' Sivasspor etkili geldi. Özer'in taşıdığı topa ceza alanı ön çizgisinde boş kalan Douglas çok sert vurdu, kendini adeta siper eden Sadık topun kaleye gitmesini engelledi.

58' Deplasman tribünündeki Sivassporlu taraftarlar tabelada 58. dakikayı görünce güzel görüntüler oluşturmaya başladı.

57' Bu arada az önceki pozisyonda bir sakatlık yaşayan kaleci Tolgahan'ın tedavisi saha içerisinde gerçekleştiriliyor.

56' İNANILMAZ KARAMBOL! Ani gelişen Fenerbahçe atağında Moses'ın pasına hareketlenen Soldado sol kanatta kalesini terk eden Tolgahan'ın çalımlayıp pasını çıkardı. Moses'ın ortasında kale önündeki Ayew'in şutunda savunmanın müdahalesiyle kaleye doğru yönelen top kornere çıktı.

55' Oyundan çıkan Mehmet Topal, %100 pas isabetiyle maçı tamamladı.

53' Fenerbahçe'de Mehmet Topal topsuz alanda bir sakatlık yaşadı, arka adalesini tutan tecrübeli oyuncu kendisini yere bıraktı.

51' Geride büyük bir baskı yiyen Fenerbahçe savunmadan çıkmakta zorlandı. Taraftarlar bu duruma tepki gösterdi.

50' Hava topu mücadelesinde kafa kafaya çarpışan Ayew ve Emre Kılınç hafif bir sakatlık yaşadı ancak iki oyuncu da ayağa kalktı.

49' Zajc ön alanda çok fazla top kaybı yapmaya başladı, Fenerbahçe'de Ersun Yanal birazdan oyuna müdahale edebilir.

47' DIŞARIDA! Hasan Ali'nin sol kanattan ortaladığı topa penaltı noktası üzerinden Ayew kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

47' Fenerbahçe ikinci yarıya da bir duran topla başladı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Zajc'ın ortasını savunma karşıladı.

45' Kadıköy'de ikinci yarı başladı!

D.A. İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

46' Köşe vuruşunda Tolgahan'ın yumrukladığıtopu Moses kafayla içeri çevirdi, Soldado'nun vuruşunda top bir kez daha kalecide kaldı.

45' Moses sağ kanattan yine etkili geldi, ortasında savunmaya çarpan top kornere çıktı.

43' Şu ana dek maçta yalnızca Soldado'nun kafa vuruşunda Tolgahan'ın kucağına giden top kaleyi buldu. Onun dışındaki 6 şutun tamamı isabetsiz oldu.

38' Şu ana dek iki takım da organize ataklar geliştirmekte zorlandı. Pozisyon anlamında oldukça kısır bir maç izliyoruz.

35' HATA! Harun'un uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. N'dinga'nın ceza alanına girmeden çektiği şutta top kaleyi bulmadı.

34' Özer'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe doğru gelen topu Harun iki kez elinden kaçırdı ancak sonunda kontrol etmeyi başardı.

34' Özer'le sol kanattan gelişen Sivasspor atağında içeri ortalanan topu savunma kornere yolladı.

33' Fenerbahçe'nin şu ana dek en etkili isimleri Moses ve Tolgay Arslan... Her iki oyuncu da maçın başından bu yana oldukça istekli.

31' KAFA! Sol kanattan son çizgiye inen Moses'ın ortasında Soldado kafayı vurdu ancak yerden seken top hızını kaybetti ve kaleci Tolgahan'da kaldı.

30' Orta alanda yaşanan ikili mücadelede Fatih Aksoy'un müdahalesiyle yerde kalan Hasan Ali'nin tedavisi saha içerisinde gerçekleştiriliyor.

29' Maçın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçiliyor. Tempo yüksek ancak pozisyon zenginliği yok.

27' Bu dakikalarda oyun biraz sertleşmeye başladı. Her iki ekibin oyuncuları da ikili mücadelelerde faul beklentisi içine giriyor.

26' Sivasspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sadık'la Diabate arasındaki ikili mücadelede kırmızı-beyazlı oyuncu yerde kaldı. Sivsaspor cephesinin penaltı itirazları oldu ancak hakem devam dedi.

24' Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım maçın başından bu yana çok sayıda top kaybı yaptı. Sarı-lacivertli taraftarlar da bu duruma tepki gösteriyor.

21' Sarı-lacivertliler bu serbest vuruşu da etkili kullanamadı. Zajc'ın ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

21' Sarı-lacivertliler bu serbest vuruşu da etkili kullanamadı. Zajc'ın ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

20' Moses bu kez sağ kanattan ilerlemek isterken Ziya'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe bu kez sağ kanattan serbest vuruş kazandı.

18' Sarı Kart Mattias Bjärsmyr

17' Sivasspor kendi yarı alanından çok iyi paslaşarak çıktı, son topta N'dinga takım arkadaşını bulamayınca Fenerbahçe savunması araya girdi.

15' Maçta mücadele gücü oldukça yüksek. İkili mücadeleler çok sert geçiyor.

14' Moses'ın pasıyla sol kanattan hareketlenmek isteyen Hasan Ali, Fatih'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Fenerbahçelilerin serbest vuruş beklentisi karşılık bulmadı.

13' Fenerbahçe şimdi savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla oyun kurmaya çalışıyor.

10' Maçta ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Henüz GOL sesi çıkmadı.

9' Tolgay'ın ara pasıyla hareketlenen Ayew'in içeri çevirdiği top savunmaya çarpıp kaleci Tolgahan'ın kollarına gitti.

7' Her iki takım da çok sayıda top kaybı yapıyor.

6' Hızlı başlayan maç bu anlarda üst üste çalan faul düdükleri nedeniyle biraz daha orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

4' Fenerbahçe santra sonrasındaki pozisyondan bu yana kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor. Sivasspor ön alanda baskı yapıyor.

2' İLK TEHLİKE! Santra sonrası Tolgay'ın sağ kanattaki Moses'a gönderdiği topu Nijeryalı oyuncu içeriye bekletmeden ortaladı. Savunmaya da çarpan top ön direğin dibinden kornere çıktı.

1' İlk düdük çaldı ve maç başladı!

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER