MİLLİ TAKIM

Arnavutluk Türkiye maçının golleri ve geniş özeti

A Milli Takımımız, EURO 2020 Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçında Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yendi. Goller Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'dan geldi. 15 yıl sonra teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde sahaya çıkan Ay-Yıldızlı ekibimiz bembeyaz bir sayfa açtı.

Arnavutluk Türkiye maçının golleri ve geniş özeti

A Milli Takım, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk’u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

H grubundaki diğer maçlarda, İzlanda Andorra’yı deplasmanda 2-0 yendi. Fransa ise Moldova’yı 4-1 mağlup etti.

Türkiye, gruptaki ikinci maçında 25 Mart Pazartesi günü Eskişehir Yeni Stadyum'unda saat 20.00’de Moldova ile karşılaşacak.

Arnavutluk ise gruptaki ikinci maçında 25 Mart Pazartesi günü Andorra deplasmanına konuk olacak. Grubun diğer maçında ise Fransa'nın konuğu İzlanda olacak.

ARNAVUTLUK: 0-2 :TÜRKİYE

Maçtaki son düdük çaldı ve milli takımımız, deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleri ile 2-0 mağlup ederek grubuna 3 puanla başlamayı başardı.

90 + 6.dk: Sol kanattan ceza alanına gönderilen ortaya arka direkte Ledian Memushaj hareketlendi ancak Deniz Türüç, vücudunu iyi kullanarak topun auta çıkmasını sağladı.

90 + 5.dk: Sağ kanattan Hysaj'ın ceza alanına doldurduğu yüksek topu yine savunma oyuncularımız kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

90 + 4.dk: Sağ kanattan gelişen Arnavutluk atağında Armando Sadiku ceza alanına girmek istedi ancak Merih Demiral, yerinde yatarak müdahalesi ile rakibine bu şansı tanımadı.

90 + 2.dk: Türkiye ise geride kalan sürede %48 ile topa sahip olurken, Arnavutluk kalesine gönderilen 3 şutta 2 kez isabet vardı.

90 + 1.dk: Geride kalan sürede Arnavutluk, %52 ile topa sahip oldu ve Türkiye kalesine gönderdiği 11 şutta 3 kez isabet sağladı.

90.dk: Mücadelenin sonuna en az 6 dakikalık uzatma süresi eklendi.

89.dk: Deniz Türüç, ilk kez resmi bir maçta A Milli Takım formasını giydi. Deniz, daha önce 2 kez hazırlık maçında da Türkiye formasını terletmişti.

88.dk: MERT YİNE ÇIKARDI! Ceza alanı dışı sağ çaprazdan Hysaj'ın sert şutu, doksan diye tabir edilen noktaya gidiyordu ancak Mert Günok, harika bir refleks ile bu şutu çıkarmayı başardı.

86.dk: Taulant Xhaka, Mahmut Tekdemir'e arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

85.dk: OFSAYT! Burak Yılmaz, önüne atılan pas sonrasında hızla ceza alanına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldığında vuruşunu yapıp golü buldu ancak bu gol, ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.

84.dk: Son dakikalarda meşin yuvarlak daha çok Arvautluk oyuncularında kalıyor ancak savunma oyuncularımız rakiplerine pozisyon şansı tanımıyor.

83.dk: Sağ kanattan gelişen Arnavutluk atağında Elseid Hysaj'ın ceza alanına göndermek istediği ortasına Mahmut Tekdemir ayak koydu ve topu taca gönderdi.

81.dk: Arnavutluk'un sol kanattan Eros Grezda ile geliştirmek istediği atağına Merih Demiral yerinde müdahalesi ile son verdi.

80.dk: Arnavutluk ise gruptaki ikinci maçında Pazartesi günü Andorra deplasmanına konuk olacak. Grubun diğer maçında ise Fransa'nın konuğu İzlanda olacak.

79.dk: Türkiye, gruptaki ikinci maçında Pazartesi günü Eskişehir'de Moldova ile karşılaşacak.

78.dk: Arnavutluk hücum hattının ceza alanı dışında yaptığı paslar sonrasında ceza alanı içine girme çabalarına Kaan Ayhan son verdi ve yerinde müdahalesi ile topu arkadaşlarına kazandırdı.

77.dk: Hızlı gelişen Türkiye atağında Mahmut Tekdemir'in savunma arkasına sarkan Cek Tosun'a göndermek istediği ara pası, Arnavutluk savunmasında kaldı.

76.dk: Türkiye ise geride kalan sürede %52 ile topa sahip olurken, Arnavutluk kalesine gönderilen 3 şutta 2 kez isabet vardı.

75.dk: Geride kalan sürede Arnavutluk, %48 ile topa sahip oldu ve Türkiye kalesine gönderdiği 9 şutta 2 kez isabet sağladı.

73.dk: Euro 2020 Elemeleri H Grubu'nda oynanan diğer maçlarda İzlanda'nın Andorra karşısında, Fransa'nın da Moldova karşısında üstünlükleri devam ediyor.

70.dk: AUT! Aranvutluk'un sol kanattan geliştirdiği atakta ceza alanı içinde topla buluşan Ledian Memushaj, sol çaprazda sağına çektiği topa sert vurdu ancak bu deneme farklı şekilde auta çıktı.

67.dk: Sağ kanattan takımının atağına destek veren Elseid Hysaj'ın ceza alanına gönderdiği ortasını altı pas dışında iyi yükselen Kaan Ayhan, kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

66.dk: 22 yaşındaki Dorukhan Toköz, A Milli Takım formasını ilk kez Arnavutluk karşısında giymiş oldu.

64.dk: Emre Belözoğlu, topsuz alanda kendini yere bıraktı ve hakem Tobias Stieler oyunu durdurarak, Emre'nin tedavisi için oyun alanına sağlık görevlilerini davet etti.

63.dk: Arnavutluk'ta topun gerisine yine Taulant Xhaka geldi ve altı pas içine gönderdiği sert ortasını savunmamız kafa vuruşu ile karşıladı.

62.dk: Cenk Tosun, savunmasına desteğe geldiği pozisyonda rakibine faul yaptı ve Arnavutluk sol kanattan duran top kullanacak.

60.dk: Türkiye ise geride kalan sürede %55 ile topa sahip olurken, Arnavutluk kalesine gönderilen 3 şutta 2 kez isabet vardı.

59.dk: Geride kalan sürede Arnavutluk, %45 ile topa sahip oldu ve Türkiye kalesine gönderdiği 7 şutta 2 kez isabet sağladı.

58.dk: Aynı dakikada Panucci'den bir oyuncu değişikliği daha geldi ve Ivan Balliu yerini Armando Sadiku'ya bıraktı.

55.dk: GOL! Hakan Çalhanoğlu'ndan harika gol! Emre Belözoğlu'ndan aldığı pas sonrası şık çalımlarla rakip ceza alanı yayı içine kadar ilerleyen Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu, kaleci Berisha'nın solundan ağlarla buluştu.

54.dk: Şenol Güneş ile ilk döneminde Milli Takım, çıktığı 34 resmi maçta rakip filelere 61 gol gönderirken, kalesinde ise 30 gol görmüştü.

50.dk: Saha içindeki tedavisi sonrasında ayağa kalkan Cenk Tosun, kenara alındı. Cenk, maça devam edebilecek.

49.dk: Cenk Tosun, sağ ayak bileğinden yaşadığı sakatlık sonrasında ayağa kalkamadı ve hakem Tobias Stieler oyunu durdurarak, Cenk'in tedavisi için oyun alanına sağlık görevlilerini davet etti.

47.dk: BURAK İYİ VURAMADI! Mahmut Tekdemir'in tek topunda bir anda ceza alanı çizgisi üzerinde iki rakibi arasında pozisyona giren Burak Yılmaz, devam etmeden şutunu çekti ancak bu deneme etkili olmadı.

46.dk: İlk yarının sonlarında sakatlanan Gökhan Gönül ikinci yarıya çıkamadı ve yerine Zeki Çelik oyuna dahil oldu.

İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya Türkiye başladı.

Tobias Stieler ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı ve Milli Takımımız, Burak Yılmaz'ın ayağından 21. dakikada bulduğu gol ile soyunma odasına 1-0 üstün girmeyi başardı.

45 + 4.dk: Okay Yokuşlu, ceza alanı dışında Balaj'ın şutundan önce topa ayağını koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı ancak Balaj'ın müdahalesinden kurtulamadı. Okay, kısa süreli sakatlığı sonrasında ayağa kalktı ve maça devam ediyor.

45 + 3.dk: Sağ kanattan duran top kazanan Milli Takımımız, Hakan Çalhanoğlu'nun ceza alanına gönderdiği ortadan sonuç alamadı. Arnavutluk savunması bu topu uzaklaştırmayı başardı.

45.dk: Karşılaşmanın ilk yarısına en az 4 dakikalık uzatma süresi eklendi.

41.dk: Saha içindeki tedavisi sonrasında Hasan Ali kenara alındı ve mücadele kaldığı yerden yeniden başladı.

40.dk: Hasan Ali, geçirdiği sakatlık sonrasında ayağa kalkamadı ve oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi.

39.dk: Ivan Balliu, hava topu mücadelesinde Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

38.dk: Myrto Uzuni, Lokomotiva Zagreb forması ile sahaya çıktığı 18 lig maçında 7 kez gol sevinci yaşamıştı.

37.dk: MERT GEÇİT VERMİYOR! Sağ kanatta Merih Demiral'dan topu kazanan Uzuni, Hasan Ali'den sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan yerden sert vurdu ancak köşeyi iyi kapatan Mert Günok, üzerine gelen bu şutta hata yapmadı.

36.dk: Gökhan Gönül, topsuz alanda yerde kaldı ve kısa süreli sakatlığı sonrasında ayağa kalkarak maça devam edebiliyor.

34.dk: UZUNİ DOKUNAMADI! Savunma arkasına atılan yüksek topta Kaan Ayhan'ın geç kaldığı topa Myrto Uzuni hareketlendi ancak istediği tek dokunuşu yapamadı.

32.dk: Savunma arkasına atılan topta pozisyon arayan Arnavutluk hücum hattına, Merih Demiral yerinde müdahalesi ile topu taca gönderdi ve fırsat vermedi.

31.dk: Ledian Memushaj'ın doğrudan kaleye gönderdiği duran topa kale önünde Merih Demiral kafa müdahalesinde bulundu ve topu kornere çeldi.

30.dk: Arnavutluk bu defa sol kanatta ceza alanı çizgisi dışında Cenk Tosun'un faulü sonrasında bir duran top daha kazandı.

28.dk: Emre Belözoğlu, Uzuni'ye faul yaptı ve Arnavutluk sağ kanattan duran top kullanacak.

26.dk: Burak Yılmaz'ın golünde Cek Tosun'un asisti kadar, ceza alanı dışında yaptığı pres ve ardından attığı pas ile pozisyonu yaratan Mahmut Tekdemir'in de payı çok büyük diyebiliriz.

24.dk: Geride kalan sürede Arnavutluk, %46 ile topa sahip oldu ve Türkiye kalesine gönderdiği 4 şutta 1 kez isabet sağladı.

23.dk: Burak Yılmaz, Milli Takımdaki gol sayısını 24'e çıkardı.

21.dk: GOL! Mahmut Tekdemir'in rakip ceza alanı dışında kazandığı top sonrasında Cenk Tosun'un ceza alanı içindeki pası ile bir anda sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın şutu ağlarla buluştu.

20.dk: YİNE MERT! Balaj'ın kafa pası ile savunma arkasına sarkan ve bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Ivan Balliu'nun şutunu yine Mert Günok çıkardı.

18.dk: Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna Okay Yokuşlu altı pas içinde kafa vuruşu yapmak isterken Etrit Berisha'ya faul yaptı ve pozisyondan sonuç çıkmadı.

16.dk: Mert Günok, Başakşehir forması ile bu sezon sahaya çıktığı 16 maçta kalesini 15 kez gole kapadı. Oyuncu sezona %85 kurtarış yüzdesi ile devam ediyor.

15.dk: Bekim Balaj, bu sezon Akhmat Grozny forması ile Rusya Premier Ligi'nde çıktığı 13 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı.

14.dk: BALAJ VURDU, MERT'TE KALDI! Önüne atılan pas ile bir anda sol çaprazdan ceza alanına giren Balaj, Mert ile karşı karşıya kaldı. Kaan Ayhan'ın müdahalesine rağmen şutunu çeken Balaj'ın bu denemesi Mert Günok'ta kaldı.

13.dk: 15 yıl sonra ikinci kez Milli Takımımızda göreve başlayan Şenol Güneş, daha önce A Milli Takım ile çıktığı 50 maçta 23 kez sahadan galip ayrılmıştı (13B, 14M).

12.dk: Christian Panucci,  Arnavutluk Milli Takımı ile 8 resmi maça çıktı. Bu maçlarda takımı 2 kez sahadan galip ayrılabildi (1B, 5M).

11.dk: Türkiye ise geride kalan sürede %61 ile topa sahip olurken, Arnavutluk kalesine henüz şut gönderemedi.

10.dk: Geride kalan sürede Arnavutluk, %39 ile topa sahip oldu ve Türkiye kalesine 2 kez isabetsiz şut gönderdi.

9.dk: Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan savunma arkasına gönderdiği topa Burak Yılmaz hareketlendi ancak son anda kademeye Djimsiti girdi ve topu uzaklaştırdı.

8.dk: Arnavutluk geride kalan sürede topa %60 ile sahip oldu ve Mert Günok'un korduğu kaleye 2 kez isabetsiz şut gönderdi.

7.dk: Hakan Çalhanoğlu'nun rakip yarı alanın ortasında kazandığı top sonrasında savunma arasına gönderdiği pasa Burak Yılmaz hareketlendi ancak son anda Arnavutluk savunması bu pası kesmeyi başardı.

6.dk: İlk dakikalarda topa daha fazla olan takım Arnavutluk olsa da, bu dakikalarda Milli Takımımız topa daha fazla hakim olarak rakip yarı sahada pozisyon aramaya başladı.

5.dk: A Milli Takım oyuncularımızın ön alanda yaptığı pres sonrasında uzun topa zorlanan Arnavutluk savunmasından topu kazanıyoruz ve ortasaha yayı içinden Emre Belözoğlu oyun kurmaya başladı.

4.dk: Türkiye ile Arnavutluk bu karşılaşma ile resmi maçlarda 7. kez karşı karşıya geliyor. Geçmişte oynanan 6 resmi maçta Milli Takımımız, sadece 1 kez kaybetti (4G, 1B).

3.dk: Xhaka'nın kullandığı serbest vuruşta Cenk Tosun'un uzaklaştıramadığı topa altı pas dışında Ismajli kafa vuruşunu yaptı ve bu deneme Mert Günok'un kontrolünde yandan auta çıktı.

2.dk: Sağ kanattan gelişen Arnavutluk atağında ceza alanı dışından yapılan şut girişimine savunma ayak koydu ve pozisyonun devamında Burak Yılmaz, rakibine kendi yarı sahasının ortasında faul yaptı.

Tobias Stieler ilk düdüğünü çaldı ve maça ev sahibi Arnavutluk başladı.

İLK 11'LER

Arnavutluk: Berisha, Hysaj, Veseli, Ismajli, Xhimshiti, Ivan Balliu, Xhaka, Abrashi, Memushaj, Uzuni, Balaj.

Türkiye: Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Gökhan Gönül, Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Cenk Tosun.

Yorumlar
TREND HABERLER