Yıldırım'dan Demirören'e fark

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''başkan'' sıfatıyla Beşiktaş karşısında 17 galibiyet, 13 de yenilgi gördü.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak Spor Toto Süper Lig'de 2012'nin ilk derbisi öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''başkan'' sıfatıyla Beşiktaş karşısında 17 galibiyet, 13 de yenilgi gördü.

Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine geldiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren ezeli rakipler arasında yapılan toplam 37 maçın 17'sini Fenerbahçe, 13'ünü Beşiktaş kazanırken, 7 maç berabere sona erdi.
Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 58 gol atarken, kalesinde ise 53 gol gördü.

Futbolda yürütülen şike ve teşvik soruşturması kapsamında halen Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, bu sezonki 3. buruk derbisini yaşayacak.

Beşiktaş ise 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde, Fenerbahçe ile yaptığı 21 derbi maçtan sadece 6'sını kazandı, 10'unu yitirdi, 5'inde de berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 31 gol atıp, kalesinde ise 34 gol gördü.

Günün Önemli Haberleri