Yeşil Giresun'dan sert açıklama!

Yeşil Giresun Belediyespor'da Yönetim Kurulu, dün gece saatlerinde çok sert bir açıklama yayınladı.

Yeşil Giresun Belediyespor'da Yönetim Kurulu, dün gece saatlerinde çok sert bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, ortamın gerilmek istenmesine rağmen Trabzonsporlular'a konukseverlik gösterildiği belirtildi.

Açıklamada, "Medyada bilinçli bir şekilde servis edilen yaralılar bulunduğu araçların taşlandığı haberleri "tamamen asılsızdır". Bunları yayan yayın organlarını iddialarını ispata davet ediyoruz. Maç çıkışı yaşanan tek fiziki hadise, görüntüleri medyada yayılan olaydan ibarettir." ifadeleri kullanıldı.

İşte Yeşil Giresun Belediyespor'dan yapılan açıklama
"30 Mart Cumartesi günü 19 Eylül Spor Salonunda oynanan ve Yeşil Giresun Belediyespor’un galibiyeti ile sonuçlanan müsabakada her iki takımın oyuncuları ve teknik heyetleri salona gelenlere örnek davranışlarda bulunurlarken, Trabzon’dan gelen ve protokol tribününde misafir ettiğimiz fakat şu anda yönetici sıfatı bile olmamasına rağmen içeri yönetici sıfatı ile sokulan bir şahsın ortamı germek adına yaptığı provokasyonlar, taraftarlara ettiği küfürler ve hiçbir Yeşil Giresun Belediyespor yöneticisinin kendisine aynı şekilde karşılık vermediği halde hatta diğer duyarlı Trabzonspor yöneticilerinin kendisine engel olmak istemesine rağmen, protokol tribününde ortalığa tehditler saçarak küfürler savurması ancak "holigan" dediğimiz taraftar tipi davranış şeklidir. Yönetici olmasa bile Protokole sokulmuş akil ve sorumluluk sahibi bir kişinin bu davranış şeklinden kesinlikle uzak durması gerekmez mi? Bırakın rakip sahayı, kendi sahanızda bile bu tip davranışlarda bulunulması tasvip edilemez. 2.500 ev sahibi taraftarının önünde yapılan bu davranış tamamen bir topluluğu kışkırtmak ve provoke etmek amaçlı yapılmış bir harekettir.

Yeşil Giresun Belediyespor yöneticileri Trabzonspor kafilesini en iyi şekilde karşılayıp, hatta kendilerinin daha rahat maç izlemesini sağlamak için protokoldeki kendi yerlerini misafirlerine vererek kendileri taş merdivenlerde oturarak maçı takip etmişlerdir. Maçın devre arasında ise Trabzonspor Basketbol kulübündeki arkadaşlarımız sigara içilen açık alanda YGBS yöneticileri ve taraftarları birlikte ikinci yarının başlamasını beklemişlerdir. Parkede ise hiç bir oyuncuya ya da rakip takım kulübesine en ufak bir taciz olayı yaşanmamıştır. Maç öncesi ve sonrası kimsenin burnu kanamamıştır, salona tek bir yabancı madde atılmamıştır, hiç bir araca zarar verilmemiştir, salonda bir tane bile koltuk veya cam kırılmamıştır. Maç sonunda Trabzonspor kafilesi ise güvenli şekilde hiç olaysız şehrimizden ayrılmıştır. Medyada bilinçli bir şekilde servis edilen yaralılar bulunduğu araçların taşlandığı haberleri "tamamen asılsızdır". Bunları yayan yayın organlarını iddialarını ispata davet ediyoruz. Maç çıkışı yaşanan tek fiziki hadise, görüntüleri medyada yayılan olaydan ibarettir.

Rakip takımın oyuncularına ve benchine hiçbir şekilde centilmenliğe yakışmayacak hareketlerin olmadığı bir maçta, tek amacı ortamı germek, provoke etmek olan bu kişi aynı zamanda emniyet güçlerinin ikazlarına uymayarak maçı ev sahibi taraftarlardan önce terk etmeye çalışmıştır. Taraftarın salondan boşalmasını beklemeden Giresun taraftarının içinden geçerken onlarla da küfürleşmeye varan tahriklerde bulunması ise gerginliğin had safhaya çıkmasına sebep olmuştur. Kendisine yapılan fiziki müdahalenin nasıl bir spor salonunda görülmemesi ve kesinlikle kınanması gerekiyorsa, kendisinin yaptığı tüm seyirciyi ağır bir şekilde provoke eden davranışlarından dolayı kendisinin de kınanması gerektiğini düşünüyoruz.

Biz YGBS olarak Cumartesi günü sahada, adına ve beklentilere uygun kalitede bir derbi maçının oynandığını ve Türk basketbolunda Karadeniz bölgesinin her geçen gün daha da yükseldiğini görmekten dolayı çok mutlu olduk. Bu işe emeği geçen biz yöneticiler, bir taraftar gibi değil de üstümüze aldığımız sorumluluğun farkında olarak, temsil ettiğimiz camiaların arasında iyi ilişkiler kurmak ve Karadeniz basketbolunu ülke gündemine sokmak amacıyla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz."

Günün Önemli Haberleri