Victor Moses hakkında gündem yaratan açıklama

Fenerbahçe'nin devre arasında Chelsea'den kadrosuna kattığı ve gösterdiği performansla kısa sürede büyük beğeni toplayan Nijeryalı sağ kanat oyuncusu Victor Moses hakkında gündem yaratan bir açıklama geldi.

Fenerbahçe'nin devre arasında Chelsea'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Moses, Sarı Lacivertliler'de kısa sürede büyük beğeni toplamıştı.
 
Sezon sonuna dek kiralanan Nijeryalı sağ kanat oyuncusu, 2-0 kazanılan Göztepe maçında da harika bir gol atarak Sarı Kanarya'daki siftahını yapmıştı. Gösterdiği performansla bir anda taraftarların gönlünde taht kuran 28 yaşındaki yıldız futbolcuyla ilgili olarak flaş bir açıklama geldi.
 
The Sun Nijerya'ya konuşan eski Nijeryalı futbolcu Mutiu Adepoju, Moses'ın Nijerya Milli Takımı'nı bırakmasının hatalı olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
 
"Kesin olan bir şey var ki o da her futbolcunun kariyerinde kendisini mutlu hissedecek kararları alması gerektiğidir. Moses'ın o dönem içinde bulunduğu duruma göre aldığı karar doğru veya yanlış olabilir. Onun bu kararı almadan önce çok düşündüğünü de iyi biliyor. Ancak bu konuda geri adım atarsa milli takımdakiler bunu çok olumlu karşılayacaktır. Onu bu konuda eleştiren ya da çarmıha gerenlere katılmayacağım çünkü bu karardan önce pek çok faktörü göz önüne aldı. O an ne hissettiğini bir tek kendisi biliyor ama az evvel de söylediğim gibi eğer takıma dönmek isterse onu iyi karşılamalıyız. Tabii bu konuda her şeyin hocada bittiğini belirtmek lazım. Moses'ın takım için faydalı olup olmayacağına o karar verecek. Eğer bana Moses'ın hâlâ ihtiyaç duyulan bir oyuncu olup olmadığını sorarsanız yeni kulübünde bu şekilde oynamaya devam ettiği ve paslanmadığı takdirde kalitesi ve tecrübesiyle Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya'ya büyük katkı sağlayacaktır." 
 
Moses, 2018 Dünya Kupası'ndan sonra Nijerya Milli Takımı'ndan emekli olduğunu açıklamıştı.

Günün Önemli Haberleri