Verdiği taktikle günün konusu oldu

İskoçya'nın hocası Levein, İsveç ile oynanan özel maç öncesi verdiği taktikle günün konusu oldu.

Oyuncularını "Defans, defans, defans" diye uyaran ve İbrahimoviç'e üç oyuncuyla baskı yaptırtan Levein, buna rağmen İsveçli yıldızın daha 4. dakikada golle buluşması ile eleştiri aldı..

İsveç ile İskoçya arasında geçtiğimiz çarşamba akşamı İsveç’in başkenti Stockholm’de oynanan ve ev sahibinin 3-0 kazandığı özel maçta İskoçlar’ın ilginç taktik planı soyunma odasında bulundu.

Stockholm’un Raasunda Stadı’nda, İskoçlar’ın kullandıkları soyunma odasında unuttukları maçın taktik kağıdını hafta sonu aynı soyunma odasını kullanan İsveç Süper lig takımlarından GAİS’in Teknik Direktörü Alexander Axen buldu.

İskoçya Teknik Direktörü Craig Levein’in el yazısıyla yazdığı taktik kağıdında, “Lads f..k’em all. Defence, defence, defence” (Çocuklar hepsini S....r edin. Defans, defans, defans) ibaresinin altında İsveç’te 10 numaralı formayı giyen Zlatan İbrahimoviç’in lakabı “İbra” daire içinde 10 numarayla birlikte yazılı ve üzerinde 3 okla işaret edilmesi dikkat çekiyor.



Bu taktik anlayışına karşın, uzun bir aradan sonra tekrar İsveç Milli Takımı’na geri dönen İbrahimoviç’in, İskoçlara gol atması için karşılaşmanın ilk 4 dakikası yeterli oldu. Bu arada İsveç Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Anders Svensson bu taktiğin, sert, baskılı ve yıldırıcı faule dayalı tipik bir İngiliz felsefe anlayışı olduğunu söyledi.

Svensson ayrıca, İbrahimoviç’in büyük bir yıldız olması nedeniyle İskoçlar’ın onun üzerine yoğunlaşmasında acayiplik olmadığını vurguladı.

Günün Önemli Haberleri