Verbeek Kupa'dan sonra gidiyor
Avustralya milli futbol takımının teknik direktörü Pim Verbeek, Haziran ayında başlayacak Dünya Kupası'nın ardından görevinden ayrılacağını açıkladı.
Avustralya'nın Dünya Kupası ile Asya Kupası'na katılmasını sağlayan ve bu ülkeyi FIFA sıralamasında üst sıralara yerleştiren teknik adam, Dünya Kupası'ndan sonra sona erecek sözleşmesini yenilemeyeceğini belirtti.
Verbeek, yazılı açıklamasında, Avustralya ile geçirdiği iki yılı aşkın bir sürenin ardından bu yönde bir karar almasının çok zor olduğunu, ancak farklı bir takımı çalıştırma zamanının geldiğini kaydetti.
Avustralya teknik direktörü olarak geçirdiği her andan büyük bir keyif aldığını ifade eden Verbeek, ekip olarak büyük bir ilerleme kaydettiklerini de belirtti.
Avustralya, Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'nda Almanya, Gana ve Sırbistan ile birlikte D Grubu'nda bulunuyor.