Ünal Aysal Endoğan Adili'nin pasaport işlemlerini hızlandırdı
Başkan Ünal Aysal, 19 yaşındaki genç oyuncunun pasaport sorununu çözmek için bizzat devreye girdi.
Galatasaray hafta içinde Türkiye'ye getirdiği ama henüz resmi sözleşme imzalamadığı Endoğan Adili'nin pasaport işlemlerini hızlandırdı. Sarı-kırmızılılar, Florya'da idmanlara çıkan genç yetenekle ilgili İçişleri Bakanlığı'na gerekli başvuruları yaptı.
Annesi Kosovalı, babası Yugoslav göçmeni olup Türk vatandaşlığı alan Endoğan Adili'nin pasaportunun bir an önce çıkması için Başkan Ünal Aysal'ın bizzat devreye girdiği belirlendi.
Milliyet si'nin haberine göre; Aysal'ın, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile gerçekleştirdiği zirvede Endoğan konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübün patronunun, Adili'nin pasaportsorunun çözülmesi için Demirören'den özel ricada bulunduğu belirtildi.
Endoğan Adili, babası Türk vatandaşı olduğu için vatandaşlık alırsa tıpkı Kasımpaşalı Malki gibi yerli statüsünde oynayabilecek. Ancak bu haktan yararlanamazsa, Türk vatandaşlığına geçse bile TFF talimatı gereğinceyerli statüsünde oynamak için 5 yıl beklemek zorunda kalacak. Bu arada Endoğan'ın ismi Türk vatandaşlığına geçerse "Erdoğan" olarak değişecek.