UEFA kararına hukukçular ne diyor?

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilmesine hukukçular ne diyor?

Şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe ve Beşiktaş, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. UEFA'nın bu kararı için hukukçular UEFA'nın yol haritasını belirlediğini söyledi.

UEFA'nın kararını yorumlayan TFF'nin eski hukuktan sorumlu yöneticilerinden Kemal Kapulluoğlu, ntvspor.net'e yaptığı açıklamada, "UEFA yaptığı yazılı açıklamayla yol haritasınıbelirtmiş durumda. Kulüplerimiz kısa sürede savunmalarını yapacaklar. Süreç hızlı bir şekildeilerleyecek. Bunun da nedeni gelecek sezondaki turnuvaların başlamadan nihai kararın verilmesi amaçlanıyor. Disiplin kurulundan arzu etmediğimiz kararlar çıkarsa kulüplerimiz UEFA Tahkim Kurulu'na müracaat edecekler. Kişisel kararım oradan da çok kısa sürede karar çıkacağı yönünde. Tahkim'den çıkacak kararda olumsuz olursa kulüplerimiz CAS'a gidecekler." dedi.

GÜNAL: UEFA HIZLI HAREKET EDİYOR

Bir diğer hukuk adamı Nadi Günal ise, "Bu süreci UEFA kendi mekanizması içindedeğerlendirecek. Nasıl bir sonucun çıkacağını şimdiden kestirmek güç. Yargıtay aşamasını beklenmeden UEFA, kuralları çerçevesinde en hızlı şekilde kararını verecek gibi gözüküyor." şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri