U20 Dünya Kupası başlıyor
Mısır
Mısır Milli Takımı’nın eski oyuncusu Rabie Yassin'in çalıştırdığı Mısır, Afrika Şampiyonası’ndaki ilk iki maçını kazanarak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na yükselen ilk Afrika ülkesi oldu.
Organizasyona geçmişte ev sahipliği yapmış 3 Afrika ülkesinden biri olan Mısır (diğerleri Nijerya ve Tunus), en iyi performansını, 2001 yılında Arjantin'de düzenlenen turnuvada, üçüncü olarak sergiledi. Mısır, son iki organizasyonda gruptan çıkmayı başarsa da son 16 turundan ötesini göremedi.
Bundan önce 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na 7 kez katılan Mısır, oynadığı 29 maçın 11'ini kazandı, 13'ünü kaybetti, 5'inde berabere kaldı.
Afrika Şampiyonası’nda kalesinde yalnızca 2 gol gören Mısır'da, kaleci Mossad Awad ve takım kaptanı defans Ramy Rabia, öne çıkan isimlerdi. Afrika Şampiyonası'nda 7 golde kalan Mısır, hücumda Koka lakaplı Ahmed Hassan ve "Trezeguet" ismi yakıştırılan Mahmoud Hassan'ın daha iyi bir performans sergilemesini umuyor.