Türkiye'nin Barcelona'sı Galatasaray
Toulouse'dan sürpriz bir şekilde Galatasaray'a transfer olan Umut Bulut iddialı açıklamalar yaptı..
1996-2000 yılları arasında Galatasaray'ın büyük başarılara imza attığını ifade eden Umut, "Yeni bir efsane kadro geliyor. Türkiye'nin Barcelona'sıyız" dedi
Toulouse'dan sürpriz bir şekilde Galatasaray'a transfer olan Umut Bulut, sarı-kırmızılı takıma gözü kapalı geldiğini söyledi. Avusturya kampında Savaş Çorlu'nun sorularını yanıtlayan golcü futbolcu, "Galatasaray ve Fatih Terim dediğiniz zaman her şey çok farklı oluyor. Avrupa kupalarında oynamadım. Şampiyonluk da yaşamadım. Kariyer de yapmak lazım. Galatasaray'a, Türkiye ve Avrupa'da kupa kaldırmak için geldim. Böyle bir kadroya kim gelmez ki!.. Ben de gözüm kapalı şekilde geldim. Galatasaray'a hayır diyemezdim" diye konuştu. 1996 -2000 yıllarındaki gibi yeni bir efsane kadro kurulduğunu anlatan Umut sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni bir efsane kadro geliyor. Bu kadro gerçekten efsane olacak. Öyle bir kadromuz var. Bu kadronun içinde yer alıp taraftarın da unutamayacağı isimler arasında yer almak istiyorum. Türkiye'nin Barcelona'sıyız. Galatasaray, Türkiye'de UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan tek takım. Müzemizde tek eksik olan Şampiyonlar Ligi Kupası. Kazanmayı çok istiyoruz. Bunun için elimizden gelini yapacağız. Galatasaray bu kupayı müzesine getirecek bir kadroya sahip."
ARKA DiREGE NiYE KOSMUYORSUN?
Umut Bulut için annesi Sıdıka Hanım hayatında büyük önem arz ediyor. Galatasaray'a transferinin kendisi kadar annesini de çok sevindirdiğini anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Artık onunla daha fazla görüşebileceğiz" dedi. Annesinin sık sık maça gelerek tribünden kendisini izlediğini kaydeden Umut bir anısını da paylaştı: "Trabzonspor'da oynuyordum ve maçtan sonra eve geldim. Annem bana, 'Oğlum, arka direğe neden hiç geçmiyorsun! Seni izlerken görüyorum. Orası çok boş kalıyor' dedi. Sonraki maçlarda annemin sözünü dinledim ve arka direği gittim, gollerimi de attım tabii... Anne sözü dinlemek gerekiyormuş."
Fotomaç