Türk Telekom'un gücü yetmedi
Avrupa Kupası 2. Tur (J) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Türk Telekomspor, Rus ekibi UNICS Kazan'a yenilerek, 5. yenilgisini aldı.
Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur (J) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Türk Telekomspor, Rus ekibi UNICS Kazan'a 86-66 yenilerek, 5. yenilgisini aldı.
Salon: Atatürk
Hakemler: Hristos Hristodulu (Yunanistan) xxx, Dragon Iveskoviç (Sırbistan) xxx, Omer Esteron (İsrail) xxx
Türk Telekomspor: Blakney xxx 22, Barış Özcan xx 6, Mutlu xx 8, Dudley x 2, Lang xxx 13, Bekir x 2, Tutku x, Barış Ermiş xxx 6, Asım x 7
UNICS Kazan: Zamanskiy xx 10, Samoylenko xx 8, Voronov x 3, Sokolov xxx 21, Jackson xxx 18, Kirksay xxx 12, Zhukanenko x 3, Kouziakine x 5, Loncar xx 6
1. Periyot: 16-18
Devre: 37-34 (Türk Telekomspor lehine)
3. Periyot: 54-54
MAÇIN PERİYOTLARI
Karşılaşmanın ilk dakikası içinde Türk Telekomspor, Dudley, UNICS Kazan da Sokolov ile sayılar buldu. Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlerle geçen mücadelenin ilk 5 dakikalık bölüm konuk ekibin 8-7 üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyreğin bundan sonraki bölümünde konuk ekibin pota altından Sokolov ile bulduğu sayılara Türk ekibi dışarıdan Barış ve Mutlu'nun 3 sayılık atışlarıyla karşılık verdi ve periyodun son 1 dakikasına 16-16 eşitlikle girildi. İlk çeyreğin son 30 saniyesine girilirken, Türk Telekomspor, Bekir ile hücumdan yararlanamazken, Rus ekibi Jackson ile pota altından bulduğu sayıyla periyodu 18-16 önde tamamladı.
2. çeyreğin ilk hücumunda Türk Telekomspor, Tutku'nun asisti Lang'in smaç basketiyle ilk dakika içinde 18-18 eşitliği sağladı. Bu basketin ardından Sokolov'un faul atışından ürettiği sayıların ardından her iki takım da 4 dakika boyunca üstüste hücumlardan boş döndü. İkinci çeyreğin son 4 dakikasına girilirken Rus temsilcisi Samoylenko'nun basketiyle 22-18 öne geçti. Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlerle geçen 2. çeyreğin son 4 dakikasına Türk Telekomspor, Blakney'in 3 sayılık basketiyle 26-25 üstün girdi. UNICS Kazan, pota altından Sokolov'un basketleriyle periyodun 17. dakikaya 30-28 önde girmeyi başardı. Son 1 dakikası 33-32 Türk ekibinin üstünlüğüyle geçilen karşılaşmanın ilk yarısını Blakney'in basketiyle Türk Telekomspor 37-34 önde kapattı.
3. periyot, Sokolov ve Blakney'in karşılıklı basketleriyle başlarken, 22. dakika 39-36 Türk temsilcisinin üstünlüğünde geçildi. Bu periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde konuk ekip hücumda sıkıntı yaşarken, Türk Telekomspor ise 25. dakikayı 45-41 üstün tamamladı. 28. dakikası 49-46 Türk takımının üstünlüğünde geçilen karşılaşmanın 3. periyodu 54-54 berabere geçildi.
Karşılaşmanın son periyoduna Rus ekibi çok iyi başladı. UNICS Kazan, 17-2'lik bir seri yakalayarak, skoru 71-56'ya taşıdı ve maçtaki en büyük farkı yakaladı. Türk Telekomspor, bu çeyrekte üstüste hücumlardan boş dönerken, rakibi ise Kirksay, Jackson ve Samoylenko ile sayılar üretti. Türk ekibi, son periyodun 5 dakikalık bölümünde yalnız Barış Ermiş ve Lang ile sayılar buldu. Son 4 dakikaya girilirken Mutlu'un 3 sayılık basketiyle Türk Telekomspor farkı 10 sayıya indirdi: 71-61. Rus temsilcisi, son 2 dakikaya 77-63, son dakikaya da 82-66 önde girerken, maçtan da 86-66 galip ayrıldı.