Türk Telekom Arena diplomasisi

Bakan Suat Kılıç G.Saray’dan toplantı talep etti. Başkan Aysal, “İşim var” dedi, yardımcılarını önerdi. Ancak...

Beşiktaş'a stadın verilmesini isteyen Bakan Suat Kılıç G.Saray'dan toplantı talep etti. Başkan Aysal, "İşim var" dedi, yardımcılarını önerdi. Ancak Kılıç, bu projeye muhalefet eden Adnan Öztürk'ün geleceğini öğrenince zirveyi iptal etti. Kılıç, Aysal ve Orman ile salı günü görüşecek.
 
 
Galatasaray ile Beşiktaş arasında "Türk Telekom Arena" krizinin patlayacağı sinyali geldi, Galatasaray yönetimi içinde de Başkan Ünal Aysal ile Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün ters düştüğünü ortaya çıkarmıştı. Aylar geçti, kriz derinleşti. 
 
 
İnönü Stadı'nın yapımı nedeniyle maçlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynamak isteyen Beşiktaş'ın bu talebi, Galatasaray camiasını ayağa kaldırdı. Fatih Terim öneriye sıcak baktı, ancak taraftar kazan kaldırdı.
 

Bu tartışmalar sürerken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç devreye girdi. Bakan Kılıç, Beşiktaş'ın Türk Telekom Arena'da oynamasına Galatasaray'ın sıcak bakmasını istedi. Başkan Ünal Aysal'ı önceki gün telefonla arayan Kılıç, "Sayın Bakan, çok yoğun programım var. İsterseniz size iki başkan yardımcımı göndereyim" yanıtını aldı ve taraflar dün 11.00'de buluşmak üzere randevulaştı. Başkan Aysal'ın kafasındaki iki isim TT Arena'nın, Beşiktaş'a verilmesi fikrine şiddetle karşı çıkan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Refik Arkan'dı. Arkan da seyahatini gerekçe göstererek, başka bir yöneticinin Öztürk ile beraber Bakan Kılıç'la görüşmesini istedi.
 

Bunun üzerine Başkan Ünal Aysal, Adnan Öztürk ile beraber Sedat Doğan'ın toplantıda yer almasını istedi. Bakan Kılıç'ın özel kalemine "Toplantıya Adnan Öztürk ve Sedat Doğan katılacaktır" denildi. Ancak çok geçmeden Bakan Kılıç, Başkan Ünal Aysal'ı arayarak, toplantıyı iptal ettiğini dile getirdi. 
 
 
Kılıç'ın, stat konusunda muhalif olmasıyla bilinen Adnan Öztürk'ün toplantıda yer alacak olması nedeniyle zirveyi istemediği öğrenildi.
Gelecek hafta salı gününe ertelenen toplantıda, Bakan Suat Kılıç'ın yanı sıra, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yer alacaklar.
Günün Önemli Haberleri