Triatlon finali Kuşadası'nda başladı

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finali Kuşadası'nda başladı.

Türkiye Şampiyonası'na da puan veren 5. Kuşadası Triatlon Şampiyonası'nda erkek-bayan toplam 150 katılıyor.

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kuşadası Triatlon Şampiyonası'na ülke düzeyinde 15 kulüpten yaklaşık 150 sporu katılıyor. Yarışmanın startı Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verildi. Büyük çekişme içerisinde geçen Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belli olacak Triatlon Milli Takımı, 24 Ekim'de Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bu yıl 5. kez yapılan Kuşadası Triatlonu kapsamında Türkiye Şampiyonası finalinin yapılacağına dikkat çekerek, "Yarışlar son derece çekişmeleri geçiyor. Aynı zamanda büyük bir ilgi var. Yıldızlar, gençler, büyükler ve masterlar olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen bu yılki yarışların sonunda, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından da 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle ödül verilecek" dedi.

Kuşadası Belediye Başkan vekili Ahmet Kireç, büyük çekişme içerisinde geçen Kuşadası Triatlon Yarışması'nı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, Kuşadası Triatlonu'nun 2011 yılından itibaren uluslararası düzeye çekilebilmesi için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri