Trabzonspor Beşiktaş maçı hazırlıklarına başladı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında karşılaşacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Keçiörengücü karşılaşmasında beraberliği son saniyede kurtaran Trabzonspor’da gözler, pazar günü ligde dönüm noktası niteliğindeki Beşiktaş müsabakasına çevrildi.

Keçiörengücü maçında Ankara'ya götürmediği Bosingwa, Cardozo, Papadopoulos, Yusuf Erdoğan, Fatih Öztürk gibi yıldız oyuncularının yanı sıra yedekte bıraktığı Özer, Mehmet Ekici, Medjani’yi ilk 11'de oynatmayan teknik direktör Ersun Yanal, her an kadroyu zorlamasını beklediği alternatif oyuncularının performansı karşısında hayal kırıklığına uğradı. 

Ersun Yanal’ın göreve gelmesinden sonra tüm maçlarını kazanan Trabzonspor'un Keçiörengücü karşısında aldığı beraberlik yerel basında da hayal kırıklığı yarattı.

Özellikle yedek oyuncuların ortaya koyduğu futbolu eleştiren gazeteler, Beşiktaş maçının önemine de vurgu yaptı. Son Nokta Gazetesi, ''Gel de Keçi'leri kaçırma.. Yedekler Yanalttı'', Karadeniz Gazetesi, ''Trabzon’a soğuk duş'', Günebakış Gazetesi, "Trabzon’a yakışmadı'', Kuzey Ekspres Gazetesi, ''Waris karizmayı çizdirmedi'', Taka Gazetesi, ''Habu da bize ders olsun'', Karadeniz’in Sesi Gazetesi ise, ''Kupa’da keçi tepti'' başlıklarıyla maçı okuyucularına aktardı.

Ersun Yanal, Beşiktaş maçının ligdeki konumları açısından önemli olduğunun altını çizerken de şunları söyledi:

"Ancak lig çok uzun. Oynayacağımız o kadar çok maç var ki. Göreve başladığımda liderle 15 puanlık fark vardı aramızda. Pazar günkü karşılaşma da puan farkının açılacağı ya da kapanacağı maçlardan biri. Biz tabii ki kazanarak puan farkını kapatmak istiyoruz. Her maçımızı da kazanmak istiyoruz. Futbol 3 ihtimalli bir oyun. Sonuçta güçlü bir rakiple oynayacağız. Ama bizim her maçı kazanmak için oynayacağımızı artık herkes biliyor. Tempolu oynayacağımız, galibiyeti 90 dakika kovalayacağımız biliniyor. Biz de en az Beşiktaş kadar iddialıyız ve kazanmaya yakınız. Şansları eşit görüyorum. Fırsatları değerlendirenin kazanacağını bir mücadele olacak. Ama tabii ki kazanmak kadar güzel bir futbol da oynamak istiyoruz."

KONYA YOLCULUĞU YARIN

Keçiörengücü maçının ardından gece geç saatlerde kente dönen Trabzonspor, pazar akşamı oynayacağı Beşiktaş karşılaşması için yarın saat 15.00'te özel uçakla Konya'ya hareket edecek. Sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde son çalışmasını yapacak olan bordo mavililer, daha sonra THY'nin özel uçağıyla Konya'ya gidecek ve kampa girecek.

Günün Önemli Haberleri