Terim'in Aslanları öldü öldü dirildi

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ve Bursaspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi..

TT Arena'da müthiş bir futbol gecesi yaşandı.. Umut'un yine gol attığı, Burak'ın golle tanıştığı gecede Bursasporlu Musa Çağıran kader adamı oldu, Galatasaray, zorlansa da Bursaspor sınavında hem 3 puanı hem de ligdeki 1000. zaferini kazandı..



MAÇTAN DAKİKALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



YİNE UMUT BULUT!

Bursaspor karşısında taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray, rakip kalede baskı kurarak ilk 20 dakikalık bölümde gol aradı. Zaman zaman Bursaspor'un da ataklar geliştirdiği maçta ilk gol sesi 24. dakikada geldi. Sağ taraftan Selçuk'un yaptığı ortada ceza sahasında Hakan Aslantaş'ın ters kafa vuruşunu, Umut Bulut arka direkte çizgi üzerinde tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Bursaspor da oyuna dengeyi kurmayı başarırken ilk yarı bu skorla sona erdi: 1-0

MUSA'DAN BERABERLİK GOLÜ

İkinci yarının henüz ilk dakikalarında Bursaspor maça eşitliği getiren golü buldu. 51. dakikada Batalla, ceza alanı dışarısında kaleyi sağ çaprazdan gören bir bölgeden serbest vuruş kullandı. Arjantinli oyuncunun kale sahasına kestiği topa son dokunan isim Musa Çağıran oldu. Bursasporlu futbolcu Musa Çağıran, eski takımı Galatasaray'a gol atarak skora dengeyi getirdi: 1-1

BURAK, BELLUSCHI VE AMRABAT

Skor 1-1'e geldikten sonra iki takım da oyuncu değişikliklerine yöneldi ve yeni transferlerini sahaya sürdü. Fatih Terim, 56. dakikada Johan Elmander'in yerine Burak Yılmaz'ı; 61. dakikada ise Emre Çolak'ın yerine Amrabat'ı aldı. Ertuğrul Sağlam da 61. dakikada yeni transferi Belluschi'yi Stanislav Sestak ile değiştirdi.

MUSA ÇAĞIRAN KALEYİ ŞAŞIRDI

İki takımın da orta alanda boşluklar verdiği dakikalarda sarı kırmızılı ekip de, Bursaspor da gollük pozisyonlar yakalasa da değerlendiremedi. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde ise Galatasaray bir kez daha öne geçti. Hamit'in pasıyla ceza sahasına giren Burak'ın vuruşu Carson'dan döndü. Dönen topu önüne alan Amrabat'ın vuruşu sol yan direkten döndü. Dönen topu uzaklaştırmak isteyen Musa'nın ters vuruşu ağlara gitti: 2-1

BURAK YILMAZ'DAN SİFTAH

Öne geçtikten sonra demoralize olan Bursaspor karşısında üstün oyununu koruyan Galatasaray, 80. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına atılan pasta savunma ile Carson arasında anlaşmazlık yaşandı. İbrahim'in kafa vurduğu topu Amrabat ceza yayındaki Burak'a çıkardı. Burak yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-1

ÖMER ERDOĞAN FARKI İNDİRDİ

3-1'den sonra oyunun koptuğunu düşünenler yanıldı. Bursaspor 85. dakikada duran toptan bulduğu golle farkı bire indirdi. Sol köşeden kullanılan kornerde arkaya seken topa Batalla gelişine vurdu. Arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyan Ömer fileleri havalandırdı: 3-2

MAÇTAN NOTLAR[page_end]

 

Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Galatasaray, Bursaspor'u konuk ederken son yapılan Beşiktaş derbisinin kadrosu büyük ölçüde korunurken, sadece sakatlanan Ujfalusi'nin yerine Dany görevlendirildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü kadroyu büyük ölçüde korudu ve yalnızca hafta içi antrenmanda çapraz bağları kopan ve 5 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Ujfalusi'nin yerine Kamerunlu savunma oyuncusu Dany'yi ilk 11'e aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta da ilk 11'de yer alan Dany, Beşiktaş karşısında yedek soyunduktan sonra Bursaspor mücadelesinde takıma geri döndü.

Galatasaray'da Tomas Ujfalusi'nin yanı sıra TFF Süper Kupa mücadelesinin hakemi Cüneyt Çakır'a müdahalesi nedeniyle 11 maç ceza alan Engin Baytar da takımdaki yerini alamayan bir diğer isim oldu.

Burak Yılmaz yine yedek

Geride kalan sezonu Trabzonspor formasıyla gol kralı olarak tamamlayan ve sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, Bursaspor'a karşı yedekler arasında yer aldı.

Geçen sezondan kalan kırmızı kart cezası nedeniyle TFF Süper Kupa'daki Fenerbahçe ile ligin ilk haftasındaki Kasımpaşa maçlarında kadroya giremeyen Burak Yılmaz, Beşiktaş mücadelesinde ise yedek soyunmuş ve oyuna sonradan dahil olmuştu.

Teknik direktör Terim, forvette Elmander-Umut Bulut ikilisini bozmayarak, Bursaspor maçında Burak'a yedekler arasında yer verdi.

Metin Kurt anıldı

Galatasaray'ın kendi seyircisi önünde oynadığı maçlarda düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor" organizasyonu kapsamında Bursaspor maçı öncesi geçtiğimiz günlerde vefat eden Metin Kurt anıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün efsane isimlerinden olan Metin Kurt'un ailesine Bursaspor karşılaşması öncesi Galatasaray'ın yine efsaneleşen isimlerinden Uğur Köken tarafından plaket verildi.

Paleketin takdimi sırasında stat skorbordundan Metin Kurt'un görüntüleri verilirken, taraftarlar da alkış tuttu.

Bingöl'den konuklar

Bingöl Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyesi bir grup, Galatasaray-Bursaspor maçını Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak'ın davetlisi olarak izliyor.

Karşılaşmayı izleyen dernek üyeleri için sarı-kırmızılı taraftarlar da tribüne, ''Bingöl şehit aileleri hoş geldiniz, acınızı paylaşıyoruz'' yazılı pankart astı.

Taraftarlar, maç öncesi "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları da yaptı.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Bursaspor karşısında Galatasaray taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı.

Bu sezon kombinelerde 40 binin üzerinde satış gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekibin taraftarları, maç öncesi Türk Telekom Arena tribünlerini büyük ölçüde doldurdu.

Ayrıca, yaklaşık 1000 kişilik Bursaspor taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümde müsabakayı takip etti.

Günün Önemli Haberleri