Son 19 yılın en kötü Fenerbahçe'si

Fenerbahçe, teknik direktör Dick Advocaat yönetiminde, son 19 sezonun en kötü ikinci devre başlangıcına imza attı.

Süper Lig'de Gaziantepspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalan ve galibiyet hasretini 4 maça çıkaran sarı-lacivertliler, kötü gidişini sürdürdü.

Advocaat yönetimindeki sarı-lacivertli takım, son 19 sezonunda en kötü ikinci devre başlangıcını yaptı. Son olarak 1997-1998 sezonunun ikinci devresinin ilk 5 maçında 6 puan elde eden Fenerbahçe, bu sezon da aynı periyotta 6 puan alabildi.

Teknik direktörü Otto Baric'le 1997-1998'de kötü bir ikinci yarı performansı sergileyen ve sezonu 71 puanla 2. sırada bitiren Fenerbahçe, bu sezon ise zirvenin oldukça uzağında kaldı.

Dünyaca ünlü yıldız Fenerbahçe'de

- Advocaat'ın kötü başlangıçları

Fenerbahçe tarihinin ikinci Hollandalı teknik adamı olan Advocaat, şu ana kadar sarı-lacivertli takıma kötü başlangıçlar yaşattı.

Advocaat'la Fenerbahçe, Süper Lig'de sezonun ilk 3 maçını kazanamayarak 59 yıllık lig tarihinin en başarısız başlangıcına imza atmıştı. Hollandalı teknik adam son 19 sezonda da kötü bir istatistikle sarı-lacivertli taraftarları üzdü.

- 6 sezon sonra ilk

Fenerbahçe, 6 sezon sonra ilk kez 4 maç üst üste kazanamadı.

Ligdeki son 4 maçında Kayserispor'a yenilip Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor'la berabere kalan sarı-lacivertliler, bu periyotta 9 puan yitirdi. Fenerbahçe, en son 2009-2010 sezonunda 20 ila 23. haftalar arasına galip gelememişti. Buna rağmen sarı-lacivertliler şampiyonluk şansını son haftaya kadar sürdürmüş ve sezonu Bursaspor'un ardından 2. sırada tamamlamıştı.

- Beşiktaş galibiyeti yaramadı

Fenerbahçe, Beşiktaş'a Vodafone Arena'da ilk yenilgisini yaşattıktan sonra galibiyete hasret kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda rakibini 1-0 yenerek eleyen ve Beşiktaş'a stadındaki ilk yenilgisini tattıran sarı-lacivertliler, daha sonra 5 resmi maçta da galip gelemedi.

Süper Lig'de oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılıp şampiyonluk yarışından uzaklaşan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne de havlu attı. Sarı-lacivertliler son 32 turunda Rus temsilcisi Krasnodar'a deplasmanda 2-1 yenilip, sahasında 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda ettİ

Günün Önemli Haberleri