Şili'de Marcelo Bielsa depremi
Şili Milli Takımı'nın Arjantinli çalıştırıcısı, Copa Amerika'ya birkaç ay kala görevi bırakma kararı aldı.
Güney Amerika kıtasının güçlü ekiplerinden Şili Milli Takımı'nı çalıştıran Marcelo Bielsa, görevinden ayrıldığını duyurdu.
Cuma günü sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen Bielsa, "Perşembe günü kararımı verdim ve bugün de bu kararımı sizlere açıklıyorum. Artık Şili Milli Takımı'nı çalıştırmayacağım. İşler bir komedi dizisindeymiş gibi ilerliyor. Bundan pişmanlık duyuyorum ama sorumlusu ben değilim." ifadelerini kullandı.
Sol görüşleriyle tanınan Bielsa'nın futbol federasyonunun yönetim kademesiyle anlaşmazlık yaşadığı için bu kararı aldığı tahmin ediliyor. Bielsa'nın yerine vatandaşı Claudio Borghi'nin gelmesi bekleniyor.
55 yaşındaki Bielsa, 2010 Dünya Kupası'nda Şili'yi ikinci tura taşımayı başarmıştı.