Silahını getir bileti götür
Silahını teslim eden herkese, teslim ettiği silah karşılığında Dünya Kupası maç bileti.
Brezilya Hükümeti'nin 2014'te ülkelerinde düzenlenecek olan Dünya Kupası'nı düşünerek yaptığı ilginç projeye FIFA'dan ilginç bir yanıt geldi.
SİLAHINI TESLİM EDEN HERKESE BİLET
Kasım 2011'de ortaya atılan projeye göre "Silahını teslim eden herkese, teslim ettiği silah karşılığında Dünya Kupası maç bileti" vadedilmişti.
"SİLAH SAYISI KADAR BİLETİMİZ YOK"
Hükümet, böylelikle hem suç oranını düşürmek, hem de bireysel silahlanmanın önüne geçmek istiyordu. Brezilya Adalet Bakanı Vicente Candido ile FIFA genel sekreteri Jerome Valcke konuyu masaya yatırdı. FIFA yetkilisi Valcke, esprili bir yaklaşım gösterip "Projeye saygı duyuyoruz. Ama Brezilya'daki silah sayısı kadar biletimiz yok. Ne kadar bilet dağıtacağımız hakkında bir rakam belirlememiz lazım" dedi. Dünya Kupası'nda oynanacak 64 maç için toplam 3 milyon bilet basıldı.