Schalke'nin 9 senelik özlemi sona erdi

Almanya Kupası finalinde Duisburg'u farklı mağlup eden Schalke, 9 senelik özlemi sona erdirip 5. kez mutlu sona ulaştı, Avrupa Ligi'ne gitme hakkı kazandı..

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynama başarısı gösteren ancak Bundesliga'da kötü bir sezon geçirerek ligi 14. sırada bitiren Schalke, Almanya Kupası (DFB Pokal) finalinde; Bundesliga 2'de sezonun 8.'si Duisburg ile karşılaştı.

Daha önce 4 kez bu kupayı müzesine götüren Schalke, rakibini yenip hem kupanın sahibi olmak, hem de UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek isterken, daha 2 kez final oynayan ancak mutlu sona ulaşamayan Duisburg ise bir ilki gerçekleştirmenin hesaplarını yapıyordu.

18. dakikada Draxler ile öne geçen Schalke, Hollandalı golcüsü Huntelaar ile 22'de farkı 2'ye çıkarırken, 42. dakikada Höwedes skoru 3-0 taşıdı.

İkinci yarıda da gol arayan Schalke, 55'te Jurado ve 70. dakikada Huntelaar ile goller buldu ve maçı 5-0 kazandı.

Son olarak Almanya Kupası'nı 2001-02 sezonunda müzesine götüren Schalke, 9 yıllık özlemini sonlandırdı ve 5. kez mutlu sona ulaştı.

Günün Önemli Haberleri