Şampiyonluk artık hayal oldu

Premier Lig'de Manchester United ile şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, Arsenal deplasmanında aldığı sonuçla büyük darbe yedi

İngiltere Premier Lig'in 32. haftasında Arsenal, Emirates Stadı'nda konuk ettiği Manchester City'yi 1-0 mağlup etti. Ligde Manchester United ile şampiyonluk mücadelesi veren City bu sonuçla bitime 6 hafta kala rakibinin 8 puan gerisine düştü. United'ın 79, City'nin 71 puanı bulunuyor.

Bu sonuçla, Premier Lig'de oynadığı son 9 deplasman maçında sadece 9 puan toplayabilen Manchester City'nin bu berbat serisi sürmüş oldu. Arsenal ise son 9. lig maçında 8. galibiyetini aldı.

Manchester City kabus gibi geçen son 10 deplasman maçında sadece 5 gol kaydedebildi. 4 Ekim 1975'ten beri Arsenal'e karşı oynadığı lig deplasmanlarında galibiyet alamayan City'nin bu serisinin de sürdüğü karşılaşmanın en ilgi çekici noktalarından biri ise; konuk ekibin geçtiğimiz sezon yine Emirates Stadı'nda oynadığı maçtan bu yana ilk kez bir lig mücadelesinde rakip kaleye isabetli şut gönderememesi oldu. Arsene Wenger'in öğrencilerinin üstünlüğüne karşı koyamayan City 90 dakika boyunca neredeyse hiç varlık gösteremedi.

ARSENAL İNANILMAZ GOLLER KAÇIRDI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Arsenal ilk 15 dakikada bir hayli etkili olurken, ilerleyen dakikalarda Manchester City oyunda dengeyi sağladı. 16. dakikada kullanılan kornerde Robin van Persie'nin City kalesine yönelmiş topunun bir diğer Arsenalli Vermaelen'in sırtına çarpıp dışarı çıkmasıysa maçın en ilginç pozisyonuydu.

Arsenal karşılaşmanın ikinci yarısında öne geçene kadar da tam üç kez gole çok yaklaştı. 62. dakikada Robin van Persie çok rahat pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda topu kale yerine direğe nişanlayarak önemli bir fırsatı tepti. Bu vuruş, Van Persie'nin bu sezon direğe takıldığı 7. pozisyon oldu. Premier Lig'de bu sezon bu kategorinin lideri ise 8 ile Liverpool'un Uruguaylı yıldızı Luis Suarez.

Arsenal'in 71. dakikada Van Persie ile bulduğu gol ise haklı bir ofsayt bayrağı nedeniyle geçerli sayılmazken, ev sahibi Londra'da akıl almaz bir gol kaçırdı.

Önce Vermaelen'in müsait pozisyonda direğe nişanladığı top daha sonra Benayoun'un önünde kaldı ama o da topu kaleye göndermeyi başaramadı.

RTETA'NIN GOLÜ ŞANSSIZLIĞI KIRDI

Ev sahibi taraftarlar kaçan bu gollerin ardından büyük üzüntü yaşarken, 87'de Mikel Arteta'nın uzak mesafeli düzgün şutu Londra ekibine galibiyeti getirdi.

Üst üste net fırsatları harcayarak çok üstün olduğu maçta beraberlikle yetinmek zorunda kalacakmış gibi gözüken Arsenal golü bularak, son 6 mücadelenin 5'inde gol atamadığı rakibine karşı olan şanssızlığını kırmış oldu. Arsenal rakibine karşı Emirates Stadı'nda oynadığı son 3 maçta gol atamamıştı.

Arteta'nınki de hesaba katıldığında, Manchester City'nin Premier Lig'de yediği son 5 golün 3'ünün ceza sahası dışından olması da ilginç bir istatistik olarak ortaya çıktı.

Maçta skor kadar öne çıkan diğer gelişme ise Mario Balotelli 20. dakikada Alex Song'a yaptığı acımasız hareketti. İtalyan oyuncu, topu hakimiyeti altına alan Song'a son derece kontrolsüz bir şekilde faul yaptı. Arsenalli oyuncu acı içinde yerde kalırken hakem Martin Atkinson City'nin yıldız ismine sarı kart bile çıkarmadı. Balotelli ilk yarıda iki pozisyonda daha rakibine çok sert girerek kırmızı kart görmenin eşiğine geldi. İlk yarıda sadece sarı kartla kurtaran Balotelli, 90. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Arsenal tribünlerinde çok sayıda seyircinin sahadan çıkarken Balotelli'ye kırmızı kart göstermesi bir hayli ilgi çekti.


Mario Balotelli bu kırmızı kartla Manchester City forması giymeye başladığından beri 4. kez oyundan atıldı. İtalyan oyuncu 3 kez Premier Lig'de, 1 kez de Avrupa Ligi'nde kırmızı kart gördü. Balotelli'nin oynamaya başladığı 2010-11 sezonundan beri Premier Lig'de 3 kırmızı kart gören sadece bir oyuncu (Lee Cattermole) var.

Günün Önemli Haberleri