Şampiyon boksöre gözaltı şoku

10 kez dünya şampiyonu olan Macar kadın boksör Bettina Csabi gözaltına alındı.

WIBF-GBU, WBO ve IFB federasyonları tarafından düzenlenen organizasyonlarda 10 kez dünya boks şampiyonluğunu kazanan 34 yaşındaki Macar kadın boksör Dr. Bettina Csabi ülkesinde vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 
 
 
51 kiloda amatör ve profesyonel boks yapan Dr. Bettina Csabi'nin eşiyle birlikte yürüttükleri şirket üzerinden yaklaşık 1 milyon dolar vergi kaçırdığı nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı.

 
Macar spor medyasının da gündemine giren haberin ardından gözaltına alınmayla ilgili AA muhabirine konuşan Macaristan Boks Federasyonu Başkanı Sandor Csötönyi, defalarca dünya şampiyonluğunu koruyan ve tam 10 kez dünya şampiyonu olan bir sporcunun vergi kaçakçılığı yapmasının mümkün olmadığını söyledi. Csötönyi, gerçeklerin ortaya çıkmasıyla şampiyon Bettina'nın serbest bırakılacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Günün Önemli Haberleri