Ruhr derbisine <font color='#FF0000'>Nuri damgası</font>
Ruhr derbisinde Dortmund deplasmanda karşılaştığı Schalke 04'ü yenmeyi başardı.
Schalke 04 1-3 Borussia Dortmund
14' [0-1]Aubameyang
51' [0-2]Nuri
62' [1-2]Meyer
74' [1-3]Kuba
Maçın başlamasına çok az bir zaman kala deplasman tribünündeki Dortmund taraftarı sahaya meşaleler atmaya başladı ve bu yüzden de maç 5 dakika gecikmeyle başlayabildi.
Maça hızlı başlayan taraf deplasman ekibi Dortmund oldu. Dakika 14'te Mkhitaryan ile başlayan atakta top sağ çaprazda bulunan Reus'a geldi, Alman oyuncu topu yerden içeri çevirerek boştaki arkadaşı Aubameyang'a gördü ve Gabonlu oyuncu da topa kayarak vurdu ve golü kaydetti. Dortmund bu sayede 1-0 öne geçti.
Bu golden sonra da Lewandowski ve Reus ile pozisyonlara giren Dortmund, 30. dakikada bir penaltıya sebep oldu. Dortmund'un Sırp savunma oyuncusu Neven Subotic, ceza sahası içinde Fuchs'u düşürdü. Penaltı noktasına gelen Kevin Prince Boateng atıştan yararlanamadı ve skoru 1-1 yapma şansını kaybetti.
İlk yarı 1-0 Dortmund'un üstünlüğüyle sona ererken Dortmund dakika 51'de durumu 2-0 yaptı. Ceza sahasının sağ tarafına kadar topla birlikte gelen Mkhitaryan ceza sahası yayının hafif solunda bulunan Nuri'yi gördü. Topu düzelten milli yıldızımız uzak köşeye harika bir şut çıkardı ve golü kaydetti.
Max Meyer'in oyuna girmesiyle hareketlenen Schalke 04 golü de 62. dakikada buldu. Sol çaprazda Subotic'ten sıyrılan Meyer topu içerideki Szalai'ye çevirdi, Macar forvetin kaleciden dönen şutunda top tekrar Meyer'in önünde kalırken yerden bir vuruş çıkaran genç yıldız durumu 2-1'e getirdi.
Fakat Dortmund yine işini sağlama aldı ve dakika 74'te Jakub Blaszczykowski(Kuba) ile durumu 3-1 yaptı. Kendi ceza sahasından topla çıkan Mkhitaryan yaklaşık 60 metre topu sürdü ve sağ çaprazdaki Kuba'yı gördü. Polonyalı kanat oyuncusu oldukça sakin vuruşla golü attı ve skoru 3-1'e getirdi.
Maç bu skorla biterken Dortmund deplasmanda aldığı bu galibiyetle birlikte puanını 25'e yükseltti ve ikinci sıradaki yerini korudu.