Para yoksa futbol da yok!

İspanyol futbolunda paralarını alamayan futbolcuların yaşadıkları krizler iyice kendini göstermeye başladı.

İspanyol futbolunda paralarını alamayan futbolcuların yaşadıkları krizler en çok 3. ligde kendini gösterirken, şimdiden 3 takımın futbolcuları ödeme yapılmaması halinde bu pazar maça çıkmayacaklarını açıkladı.


1. ligde Hercules, 2. ligde Betis başta olmak üzere futbolcularına maaşlarını ödeyemeyen kulüplerde ciddi sorunlar yaşanırken, 3. ligde durum daha zor görünüyor. Paralarını alamadıkları için Benidorm, Cultural ve Pontevedra takımlarının futbolcuları pazar günü sahaya çıkmama tehdidinde bulundu.

İspanyol Futbolcular Derneği de (AFE) ''tahammül edilemez bir durum'' diyerek futbolculara destek verirken, bazı futbolcuların geçen yılın ilk döneminden alacakları olduğu ifade edildi.

Benzer bir krizi yaşayan 3. lig takımlarından Jaen de ise maaşların ödenmediğine ilişkin suç duyurusunda bulunan teknik direktör Jose Miguel Campos, kulüp yönetimi tarafından görevden alındı.

Bu arada parasını alamadığı için 1 hafta antrenmanlara çıkmayan La Liga kulüplerinden Hercules'in oyuncusu Hollandalı Royston Drenthe, kulüp tarafından affedildi. Taraftarlar başta olmak üzere, kulüp yönetimi, teknik heyet ve takım arkadaşları tarafından gösterdiği tavır eleştirilen Drenthe, takımla yeniden antrenmanlara çıktı.

Kulüp tarafından para cezası verileceği söylenen Drenthe'nin İspanyol basınından kaçarken, bazen bunun için arabasını ters yönde sürdüğü bile görüldü.

Günün Önemli Haberleri