Ölümüne kendi sebep olmuş!
Gürcü kızakçı Nodar Kumaritaşvili, Vancouver kentindeki Kış Olimpiyatları’nda bir antrenman sırasında pist dışına savrulmuş ve başından aldığı darbeler nedeniyle yaşamını yitirmişti
Gürcü kızakçı Nodar Kumaritaşvili, 12 Şubat’ta Kanada’nın Vancouver kentindeki Kış Olimpiyatları’nda bir antrenman sırasında pist dışına savrulmuş ve başından aldığı darbeler nedeniyle yaşamını yitirmişti. Uluslararası Kızak Federasyonu (FIL) kaza hakkındaki soruşturma raporunu açıkladı ve kabak kazada hayatını kaybeden Kumaritaşvili’nin başına patladı.
Rapora göre, Gürcü sporcu yaptığı hatalarla kendi ölümüne sebep oldu. Çünkü Kumaritaşvili aracının kontrolünü kaybettikten sonra çivili eldivenlerini buza koydu ve kızağının duvara doğru savrulmasına yol açtı. Normalde bu savrulma sonrasında kızağın bariyerler arasında gidip gelmesi gerekirdi. Ancak olay yerini inceleyen polisin de tespitlerine göre kızak öyle bir açıyla duvara savruldu ki bir yay gibi Kumaritaşvili’yi pistin dışına fırlattı.
Sporcunun savrulduğu 16 numaralı virajdaki duvarın alçak olmasının nedeninin de ‘kazanın bilinmez ve önceden tahmin edilemez dinamiği olduğu’ ifadesi raporda yer aldı. Soruşturma raporunda aynı zamanda kızak pistinin süratiyle ilgili de 2008’de açılan pistin orijinal hesaplara göre yüzde 13 daha süratli olduğu da belirtildi. Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD Kızak Federasyonu’nun geliştirme koçu Duncan Kennedy, rapordaki bu bulguları aptalca bulduğunu söyledi. Kennedy’ye göre, Kumaritaşvili’nin hayatını kaybettiği 16 numaralı virajda bir sorun olduğu diğer sporcuların antrenmanları sırasında da açık seçik görülmüştü.