O rapor UEFA’nın eline ulaştı

TFF tarafından hazırlanan ve PFDK’ya gönderilen 16 takımın da suçsuz olduğunu bildiren rapor UEFA’nın eline ulaştı.

Kişilerin ceza aldığı kurumların suçsuz bulunduğu rapor şu anda, UEFA Disiplin Komitesi ile birlikte koordineli çalışan ve başkanlığını Kıbrıs Rum Kesiminden Chris Georghiades'in yaptığı ve üyeleri arasında F.Bahçe'yi UEFA'ya şikayet ettiği iddia edilen İlhan Helvacı'nın da bulunduğu 9 kişilik UEFA Disiplin Müfettişleri tarafından inceleniyor.


Fotospor'un haberine göre ; Daha önce de farklı müfettişler tarafından yapılan Türkiye araştırmasına bu kez 9 müfettişin tamamı röportör olarak katılıyor. Tüm müfettişler TFF tarafından gönderilen raporu yetersiz, taraflı ve kendi ulaştıkları bilgilerle uyuşmayan bilgiler içerdiği görüşünde.

Her bir müfettişin yazacağı rapor sonrasında Müfettişler Komitesi tarafından hazırlanacak nihai rapor pazartesi günü UEFA Disiplin Komitesinin eline ulaşacak. Daha sonra komite 27 Mayıs'a kadar Avustrayalı Doktor Thomas Partl'ın başkanlığını yaptığı 10 kişilik Disiplin Komitesi tarafından incelenecek. UEFA Disiplin Komitesi'nin 27 Mayıs'a kadar hazırlacağı raporda şike ve teşvik suçlamasıyla ceza alan ve Türkiye'yi Avrupa Kupalarında temsil etme hakkı kazanan F.Bahçe ve Trabzonspor'un göndereceği 'temiz' belgelerini de göz önüne alacak. UEFA Disiplin Komitesi bu iki kulübün belgeleri göndermesi halinde F.Bahçe'ye şike nedeniyle 5 yıl içinde 3, Trabzonspor'a ise 3 yıl içinde 1 kez olmak üzere Avrupa Kupalarından men edecek.

UEFA Disiplin Komitesi daha sonra hazırlanan dosya hakkında TFF'nin kusuru bulunduğunu belirten bir raporu FIFA'ya ulaştıracak. FIFA Disiplin Komitesi hem UEFA'dan hem de FIFA Güvenlik Komisyonu tarafından hazırlanmış raporları karşılaştırarak Türkiye'nin alacağı kararı belirleyecek. FIFA da TFF'nin kusurunu görmesi durumunda Türk Milli Takımının 2014 Dünya Kupası Grup Eleme maçlarında boy göstermesini engelleyecek. Türk Milli Takımı bu dönemde sadece özel maçlar oynayabilecek. FIFA'nın böyle bir karar vermesinden sonra bu kez UEFA, FIFA'nın gerekçeli kararları üzerinden Türk takımlarının Avrupa Kupalarından men edilmesi için düğmeye basacak. Bu da 2014 Dünya Kupasının oynanacağı sezonunu içine alan bir devreyi kapsıyor. Yani önümüzdeki 3 sezon.

Günün Önemli Haberleri