Napoli haftayı 2. sırada kapattı
Serie A'da zirveyi zorlayan Napoli, son sıradan kurtulma mücadelesi veren Bari karşısında altın değerinde bir 3 puan aldı.
Aynı saatte oynanan diğer bir karşılaşmada ise ligin zayıf ekiplerinden Bari, sahasında şampiyonluk mücadelesi veren Napoli'yi ağırladı.
Bari 0-2 Napoli
Gol: Lavezzi (38'), Cavani (87') (Napoli)
Gol duran toptan geldi
İlk devresi orta saha mücadelesi olarak geçen müsabakada atak bir görüntü sergileyen taraf Napoli oldu. Zaman zaman Bari kalesinde etkili olan konuk ekip, 11. dakikada Maggio ile gole çok yaklaştı. Gargano'nun nefis ara pasında sağ çaprazda topla buluşan kanat oyuncusu, zor açıdan yaptığı vuruş kalecinin kucağında kaldı. Napoli aradığı golü 38. dakikada Lavezzi'nin ayağından buldu. Cavani'nin kullandığı serbest vuruşta topa son dokunan İtalyan golcü, takımını 1-0 öne geçirdi. Devrenin sonuna doğru Bari'nin ceza sahası dışından çektiği şutlar sonuç vermeyince, ilk devre Napoli'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.
Bari kızardı
Devreye daha istekli başlayan Bari, ilk dakikalarda Napoli savunmasını oldukça zorladı. 65. dakikada Rudolf'un pasında topla buluşan Almiron, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda yaptığı vuruş farklı şekilde dışarı gitti. Oyuna hızlı başlayan konuk ekip, Maggio ile hızlı çıktı. Parisi'nin arkadan yaptığı müdahele sonucu yer kalan Maggio, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazanırken, Parisi ise gördüğü ikinci sarı kart sonucu oyun dışı kaldı. Maçın son dakikalarında farkı ikiye çıkaran Napoli rahatladı. Lavezzi ile hızlı çıkan konuk ekip, Cavani ile topu ağlara yollayarak skoru tayin etti.
Bu galibiyetle Napoli puanını 40'a çıkarırken, Bari ise 14 puanda kaldı.
Aynı saatte oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar:
Chievo 0-0 Genoa
Fiorentina 1-1 Lecce