Mosturoğlu, Kazım hakkında ne dedi?
Radyospor'a Fenerbahçe gündemine ilişkin açıklamalar yapan, Mostuoğlu, Galatasaray maçı ve Kazım Kazım için çarpıcı ifadeler kullandı.
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mostuoğlu, Uruguaylı futbolcuları Lugano'nun Fenerbahçe ile sözleşme uzatma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Radyospor'a Fenerbahçe gündemine ilişkin açıklamalar yapan, Mostuoğlu, Galatasaray maçı ve Kazım Kazım için çarpıcı ifadeler kullandı.
"LUGANO'DA MUTLU SONU ULAŞACAĞIZ"
Radyospor'da yayınlanan "Aydın Cingöz ile Haber Aktif" programına katılan Mosturoğlu, Uruguaylı futbolcuları Lugano'nun İtalya gitmeyeceğini söyledi. Mostuoğlu, "Lugano'nun durumunu netleştirmek için menajerinin Türkiye'ye gelmezsini bekliyoruz. Her iki tarafta gereken fedakarlığı yapacak ve mutlu sona ulaşacağız diye düşünüyorum. Açıkçası, Lugano'ya masada bekleyen sorun olarak bakmıyoruz" dedi.
Fenerbahçe Asbaşkanı, Lugano'nun sezon sonunda İtalya'ya transfer olacağı haberleri içinse, "Ben yaptığımız transfer görüşmeleri esnasında böyle bir gelişmenin yaşanacağını hiç düşünmedim ve düşünmüyorum da. Lugano'na İtalya'ya gitmeyecek diyebilirim"
"ALİ SAMİ YEN'DEN ÜÇ PUAN İLE ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Pazar günü oynanacak olan derbi maça da değinen Mosturoğlu, "İki takımda şampiyonluk iddiasını devam ettirmek için üç puan ile sahadan ayrılmak isteyecektir. Futbolcularımız bunun bilincinde. Bu maça her yönüyle iyi hazırlanıyoruz. Ali Sami Yen'den üç puan ile ayrılan tarafın biz olacağımızı umut ediyorum" şeklinde konuştu.
"BAŞKANLAR KARAR VERECEK"
Şekip Mostuoğlu, Galatasaray'dan henüz kendilerine ulaşmış bir yemek davetinin olmadığını belirtirken, "Davete katılacak mısınız" şeklindeki soruya: "Kulüpler Birliği toplantısında iki başkan bir araya gelecek ve karar verilecek" dedi.
"KİMSE FENERBAHÇE'NİN ÖNÜNE GEÇEMEZ"
Mostuoğlu, Kazım Kazım'ın babasının Fanatik gazetesinde çıkan röportajının hatırlatılması üzerine, "Gerekli açıklamayı yaptık. Kimse Fenerbahçe'nin önüne geçemez. Geçerse ve takım düzenini bozan davranışlar içinde olursa, Fenerbahçe olarak o futbolcuyla uzun süreli çalışmaz yolları ayırırız. Kazım'ın babası eğer menajer sıfatıyla bu açıklamalı yaptıysa idari soruşturma sonucunda gerekenler yapılacak" dedi.
"KAZIM'IN FORMSUZLUĞUNUN NEDENLERİ BİZDE SAKLI"
Mosturoğlu, "Kazım ile sezon sonunda kesin olarak yolları ayıracak mısınız" şeklindeki soru üzerine, "Şu anda yönetimde bu yönde alınmış bir karar yok. Fenerbahçe formasının ağırlığını futbolcu taşımayı bilmeli. Kazım milli takımda da Fenerbahçe'de ki gibi inişli çıkışlı bir performans gösteriyor. Bunun özelinde ne var bilmiyorum ama Fenerbahçe'de ki inişli çıkışlı performansının nedenlerini biliyoruz ve bizde saklı. Şu kadarını söyleyeyim, babası ile yapılan röportajda Kazım'ın neden bu günlere geldiğinin ip uçları var" diye konuştu.
KAZIM: "TÜRKİYE'DE KALMAK İSTEMİYORUM"
Mosturoğlu, Kazım'ın milli maç sonrası babasını arayarak, "Ben artık Türkiye'de kalmak istemiyorum, beni buradan götür" demesinin hatırlatılması üzerine "Türk statüsünde oynayan, milli formayı giyen futbolcunun o formanın hakkını vermesi gerekiyor. Milli takımda oynayan, Türkiye'de yaşayan bir futbolcunun bu açıklamasını hiç doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Aydın Cingöz / Radyospor.com