Liverpool Rafael Benitez'i kovdu
Daily Mail gazetesinin iddiasına göre Liverpool, Rafael Benitez'in görevine son verdi...
Liverpool, İspanyol teknik adam Rafael Benitez'le yollarını ayırdı. Daily Mail gazetesinin iddiasına göre, Rafael Benitez'in sözleşmesinde yazan yüksek tazminat miktarı yerine kulübün önerdiği 3,5 milyon avroyu kabul edeceği belirtiliyor.
Liverpool takımı İspanyol teknik adam Rafael Benitez'le yollarını ayırdı. Liverpool yönetiminin İspanyol teknik adama yaklaşık 3,5 milyon avroluk bir tazminat bedeli önerdiği ve Benitez'in de bu teklifi kabul edeceği belirtiliyor.
Mart 2009'da kulüple beş yıllık bir anlaşma imzalayan Benitez'in sözleşmesine göre İspanyol hoca, sözleşmesi feshedilmesi halinde kulüpten 20 milyon avro tazminat talep edebilir. Ancak Liverpool'un mevcut finansal durumuyla bu miktarı ödemesi mümkün olmadığı için İngiliz ekibinin böyle bir öneride bulunduğu sanılıyor.
Daily Mail gazetesinin haberine göre Çarşamba akşamı acil bir toplantı yapan kulüp yöneticileri, yönetimin ve oyuncuların güvenini kaybettiği gerekçesiyle Benitez'in işine son verdiler.
Yine aynı gazetenin haberine göre Liverpool'un teknik direktör listesinde Türkiye'yle anlaşan Guus Hiddink'in yanısıra, Fulham teknik direktörü Roy Hodgson ve eski Manchester City teknik direktörü Mark Hughes bulunuyor.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısı gösteremeyen Liverpool'da başarısızlığın baş sorumlusu olarak Benitez gösteriliyordu.