Liverpool ne kadara satışa çıktı?

Liverpool'un ortaklarından Amerikalı iş adamı Tom Hicks, Liverpool'un satış fiyatını açıkladı.

Liverpool'un ortaklarından Amerikalı iş adamı Tom Hicks, 900 milyon avro civarında bir rakama, kulübü satabileceklerini söyledi.

2007 senesinde İngiliz kulübünü yaklaşık 250 milyon avro civarında bir rakama alan Tom Hicks ile George Gillett, bu yatırımlarından büyük kâr etmeyi planlıyorlar.

The Daily Telegraph'a yaptığı açıklamalarda Liverpool'da örnek bir yatırım yaptıklarını dile getiren Hicks, "Liverpool benim şu ana kadar yaptığım en kârlı yatırım. Paramı neredeyse dörde katlama fırsatı buldum. Bu durum benim için kazançlı olduğu kadar da acı vericiydi. Tarafların size karşı cephe aldığını bilmeniz hoş bir durum değil. Sahadaki başarısızlıklar nedeniyle sizi suçluyorlar fakat önemli oyuncularımızın sakat olmasını kimse önemsemiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Liverpool'un önemli taraftar gruplarından Spirit of Shankly(Shankly'nin ruhu), Hicks'in bu açıklamalarına tepki gösterdi. Grubun bir sözcüsü konuyla ilgili olarak, "Onun ve George Gillett'in son üç yılda kulübün değerini dört katına çıkarttıkları iddiaları gerçek değil. Hiçbir gerçek yatırımcı Liverpool'a bu kadar para vermez çünkü kulüp bu kadar etmiyor" dedi.

Günün Önemli Haberleri