Lille Fransa'da şampiyon gibi

Sochaux'yu mağlup eden Lille, bitime iki hafta kala puan farkını yeniden 6'ya çıkardı ve şampiyonluğu neredeyse garantiledi.

Ligue 1'da şampiyonluğun en büyük favorisi Lille, önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde oynama şansı iyice azalan Sochaux'yı konuk ettiği maçı kazanarak işini sağlama almak istiyordu.

İlk yarıda gol sesi yok

Lille maça etkili başladı. 5. dakikada Beria'nın vuruşunda Sochaux kalecisi Richert başarılıydı. 17. dakikada Gervinho gole çok yaklaştı. Hazard'ın güzel ortasında topla buluşan Gervinho'nun şutu direkten döndü. Bu dakikadan sonra Sochaux da oyuna ortak olmaya başladı. 22'de Ideye'nin, 29'da ise Maiga'nın şutlarında Lille kalecisi Landreau gole izin vermedi. 40. dakikada ev sahibi ekip adına Sow ile gelişen atakta da top kaleyi bulmayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Gervinho sahnede

İkinci yarıya da baskılı başlayan Lille oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde Lille'e Fransa Kupası'nı kazandıran isim olan Obraniak'ın 47. dakikada çektiği şut kalecide kaldı. 48. dakikada yine Gervinho ile direği geçemeyen ev sahibi ekip, aradığı golü 54. dakikada buldu. Sow'un pasında topla buluşan isim yine Gervinho oldu. Bu sefer köşeyi iyi gören Fildişili yıldız, ağları havalandırmayı başardı ve Lille'i 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da etkili olan ev sahibi takım, Sow ve Obraniak ile bulduğu pozisyonlarda Richert'i geçemedi. 69. dakikada Sochaux, Ideye ile gole yaklaştı ancak top direğin bir karış üzerinden dışarı çıktı. Sonraki dakikalarda oyuna rölantiye alan Lille, 1-0'lık üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Lille puanını 72'ye çıkartarak, ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibi Marsilya'nın 6 puan önüne geçmeyi başardı. Sochaux ise 52 puanda kaldı.

Günün Önemli Haberleri