Kuyt 2013’ü zirvede kapatacak

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, 33 yaşında olmasına rağmen enerjisi ve performansı ile genç futbolculara adeta taş çıkartıyor.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanan, Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde son ana kadar zirveyi zorlayan Sarı-Lacivertli ekipte, en etkili isimlerin başında Kuyt vardı. Aykut Kocaman'ın ardından göreve gelen Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da vazgeçilmezleri arasında yer alan başarılı isim, 2013-14 sezonunun ilk yarısına damgasını vurdu.

Zaman si'nin haberine göre; Avrupa'dan ihraç edilen, Türkiye Kupası'ndan sürpriz şekilde elenen Kanarya, Süper Lig'de liderlik koltuğunda otururken, takımda en fazla forma giyen oyuncu Dirk Kuyt oldu. Bin 774 dakika sahada kaldı ve 7 gol kaydedip bir asiste imza attı. Rakip fileleri 8 kez havalandıran Senegalli forvet Musa Sow'un ardından Webo ve Emenike ile birlikte gol yükünü çekti. Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşamak isteyen Dirk Kuyt, form grafiğini koruyup Hollanda Milli Takımı kadrosuyla 2014 Dünya Kupası'nda boy göstermeyi hedefliyor.

Öte yandan, Ersun Yanal, Kayserispor maçında cezalı Bruno Alves'ten boşalan yabancı kontenjanını Raul Meireles ile doldurmayı planlıyor. Beşiktaş derbisinde Veli'ye yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart gören ve cezasının bitmesinden sonra kadroda düşünülmeyen deneyimli oyuncunun yarın ilk 11'de forma giymesi bekleniyor. Yanal'ın, savunmada Alves'in yokluğunda Bekir-Egemen ikilisine şans tanımasına kesin gözüyle bakılıyor. Hücum hattının değişmesi ise beklenmiyor. Kayserispor önünde Fenerbahçe'nin gol ayakları yine Kuyt-Sow-Emenike üçlüsü olacak

Günün Önemli Haberleri