Kocaman'dan Terim'e alkış göndermesi
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman: Alkışlamak içimden gelmiyor çünkü..
Galatasaray'ın 19. Şampiyonluğu ilan etmesinin ardından yarınki derbi öncesi "Fenerbahçe rakibini alkışlasın" tartışmaları sürerken, sarı-lacivertlilerde başta teknik direktör Aykut Kocaman olmak üzere tüm takım bu konudan rahatsız.
Fenerbahçe'nin hocası, İstanbul BŞ maçının ardından kendisine yöneltilen "Bir milat olur mu, rakibinizi alkışlayacak mısınız?"sorusuna "Böyle milat olmaz" diyerek tavırlarına açıkça ortaya koydu. Ancak bu net yanıta karşın başta Galatasaray cephesinden olmak üzere sürekli gündeme getirilen konuyla ilgili Kocaman, ayrıntılı bir açıklama yaptı.
Milliyet'in haberine göre Aykut Kocaman, ezeli rakipleri Galatasaray'ın şampiyonluğunu neden alkışlamayacaklarını şu sözlerle ifade etti:
"GEÇEN SENEYE RAĞMEN TERİM'İ TEBRİK ETTİM"
Geçen sene Kadıköy'de Galatasaray şampiyon oldu. Statta bir sürü olay çıktı. Polis biber gazı kullandı ve o hengamede eşim ve kızım da bulunuyordu. Bunlara rağmen Fatih Terim'i tebrik ettim.
"ÜZÜNTÜMÜZ HİÇE SAYILDI"
Galatasaray kupayı kaldırmak için çok ısrarcı davrandı. Yöneticiler, aramadık kimse bırakmadı. Bir taraftan taraftar biber gazının etkisiyle yerlerde, bir tarafta stadın dışı karışmış, polis-panzer derken bu duruma üzüntüye saygı duyulması gerekiyordu. Terim, kupa merasiminin öncesinde koridorda "Buradan kupa almadan gitmem", aldıktan sonra da "Demek ki neymiş, Kadıköy'de de kupa alınırmış" diye bağırdı. Şimdi bizim acımıza saygı duymayanın biz niye sevincine saygı duyalım. Çok net bir şekilde içimden alkışlamak gelmiyor.
"BENİ SORUMLU İLAN ETTİLER"
Terim ve yardımcıları ceza aldı, Galatasaray yönetimi bu durumdan bile beni sorumlu tutacak. Yöneticiler ve hatta başkanları, 'Aykut Kocaman da neler yaptı' diyor. Ben Caner'in gördüğü kırmızıdan sonra hakeme 'Lan'dan adam atılır mı?' dedim cezamı yedim. Kaldı ki, tepki olarak itiraz hakkımı bile kullanmadım. Bunlar benim yakın zamanda yaşadıklarım.
"OYUNCULARIM ARKADAŞLARINI TEBRİK EDEBİLİR"
Ya 2007'deki derbiyi yaşayan futbolcularım? O günü yaşayan futbolcular bir konuşsun. Hâlâ aynı tazelikte o maçı anlatırlar. Şimdi gündeme geliyor, zamanında çabuk unutulmuştu. Bırakın alkışı biz saygıyı atılan sularla gördük. Her oyuncum Galatasaray'daki arkadaşını aramakta tebrik etmekte özgürdür. Zaten bu tebriği yaptılar da. Bu konuda kimseyi yönlendirmem, ama bu alkışın üzerine çok fazla gidildi."
"YAŞADIKLARIMIZA SAYGI DUYULMADI"
"24 Ağustos günü Futbol Federasyon bize yolladığı yazıda "Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz" demişti. Takım olarak toplantı yaptık ve içimizden bazı arkadaşlar fedakarlık yaparak gidecek dedim. Çünkü diğer arkadaşların sezonu maddi anlamda rahat geçirmesi için buna mecburduk.
Benim, mesai arkadaşlarımın ve futbolcularımın yaşadıklarına saygı duyuldu mu? Duygularımızı hep içimize attık. "2. Lig'e düşürün" bile dedik."
"ARIBOĞAN'IN UEFA KULİSİNİ UNUTMADIK"
"Galatasaray camiası sürekli Galatasaray üzerinden açıklama yapıyor. 3 Temmuz süreci yaşayan enerbahçe Kulübü, Galatasaray'dan manevi anlamda hiçbir destek görmedi. Ve o dönemde Lütfi Arıboğan'ın UEFA Müfettişi Pierre Cornu ile yediği yemekte yaptığı kulis unutulmadı. Fenerbahçe'yi kötüleyen aynı kişi şu an Galatasaray'da CEO. Bu durumu kabullenmek kolay mı? Benim o dönem yaşadıklarımı kim anlayabilir?