Kara Kartal deplasmanda yara aldı

Deplasmanda Kardemir Karabük ile karşılaşan Beşiktaş’a Havutçu’da çare olamadı ve maçı 9 kişi tamamlayan Kartal 1 puana razı oldu..

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Karabükspor'a konuk olan Beşiktaş, 9 kişi kaldığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve deplasmandaki galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.






Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi.

Doktor Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve iki takım sahadan birer puanla ayrıldı. Beşiktaş'ın tek golü Filip Holosko'nun ayağından gelirken; ligin ikinci yarısındaki kendi evinde oynadığı 8 maçı da kazanan Karabükspor'un, Mehmet Yıldız ile bulduğu gol galibiyet serisini kurtarmaya yetmedi.

Karabükspor bu skorun ardından sezonu 44 puanla tamamlarken; Beşiktaş 55 puana ulaştı ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'na 28 puan taşımayı başardı.

HAVUTÇU VE ORMAN'DAN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Carvalhal'in ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine geri dönen Tayfur Havutçu yönetiminde ilk maçına çıkan Beşiktaş, yeni başkanı Fikret Orman'a ikinci maçında da galibiyet armağan edemedi.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan oyuncular Tanju Kayhan, Mustafa Pektemek, Ernst, Cenk Gönen ve İsmail'in yanı sıra, sarı kart cezalısı Veli Kavlak, Karabükspor maçında görev yapamadı. Havutçu bu eksiklerin ardından kalede Rüştü'ye şans tanırken; Ekrem Dağ'ı sol bekte, İbrahim Toraman'ı ise ön liberoda görevlendirdi. Orta sahada Veli'nin yerine Necip'in forma giydiği Beşiktaş, hücum hattında ise Quaresma, Almeida ve Holosko ile gol aradı.

Ligin ikincin yarısında kendi evinde oynadığı 8 maçı da kazanan Karabükspor'da ise, Bülent Korkmaz sakatlıkları nedeniyle kaleci Tomiç ve Luton Shelton'dan faydalanamadı. Korkmaz eldivenleri Bora'ya teslim ettiği maçta, Shelton'ın yerine İlhan Parlak'ı sahaya sürdü.

KARABÜK KAÇIRDI, BEŞİKTAŞ ATTI

Doktor Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki müsabaka çok hızlı başladı. Henüz ilk dakikalarda rakip kaleye çok etkili gelmeye başlayan Karabükspor, ilk 10 dakikada Beşiktaş kalesini abluka altına aldı. Siyah Beyazlı ekibin kalesindeki ilk büyük tehlike ise, 3. dakikada Sivok ve Egemen arasındaki anlaşmazlık sonucunda geldi ama Egemen'e çarpan top kornere gitti.

Ancak baskısını azaltmayan Karabükspor, Mehmet Yıldız önderliğinde art arda tehlikeler yakaladı. Ancak kısa sürede toparlanmayı başaran Beşiktaş, oyuna ortak olmaya başlar başlamaz golü buldu. 17. dakikada yaşanan pozisyonda Quaresma'nın uzun pasında topu Holosko, göğsüyle Fernandes'e indirdi. Fernandes bekletmeden Slovak yıldızı ceza sahası içinde topla buluştururken; Holosko yakın mesafeden sert bir vuruşla Beşiktaş'ı öne taşıdı: 1-0

MEHMET YILDIZ'IN CEVABI GECİKMEDİ[page_end]

Karabükspor etkili oynadığı karşılaşmada beklenmedik bir şekilde topu ağlarında gören taraf oldu. Ancak çabuk toplanan Karadeniz temsilcisi, beraberlik arayışlarına 23. dakikada cevap buldu. İlhan'ın ara pasında Sivok ve Hilbert'in arkasına sarkan Mehmet Yıldız, etkili futbolunu düzgün bir vuruşla gole çevirdi ve skora dengeyi getirdi: 1-1

TORAMAN ATTI AMA...

Beraberlik golünün ardından ise karşılaşma karşılıklı ataklarla geçti. Karabükspor'un ilk 10 dakikadaki baskısını yıkan Beşiktaş, özellikle rakip yarı alanda kazandığı serbest vuruşlarla gol aradı. Bu pozisyonlardan birinde, 43. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Fernandes kullandı. Portekizli yıldızın ortasında İbrahim Toraman topu kafasının arkasıyla ağlara gönderse de, tecrübeli oyuncunun İlhan'ı çektiği gerekçesiyle gol iptal edildi.

BAMBAŞKA BİR İKİNCİ YARI

Karabük'te iki takım da ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Ancak ilk yarının başındaki tempodan, ikinci yarıda eser yoktu. İki takım da daha kontrollü bir oyun tercih ederken, top daha çok orta alanda sıkıştı.

Beşiktaş topa daha fazla hakim olmayı başarsa da, Karabükspor yarı alanında pozisyonlar bulma konusunda etkili olamadı. Ev sahibi ekip ise, ilk yarıdaki gibi Mehmet Yıldız merkezli hücumlarla siyah-beyazlıların savunmasını aşmaya çalıştı. Ancak Cernat ve Karabükspor orta sahasının yaratıcı olamamasına, Uğur Uçar gibi kanat oyuncularının da etkisiz ortaları eklenince skor değişmedi.

HUGO ALMEİDA'NIN DİRSEĞİ KIRMIZI GETİRDİ!

Karşılaşmanın 69. dakikası ise maçın dönüm noktası oldu. Konuk ekibin golcü oyuncusu Hugo Almeida, stoper Jahic ile girdiği ikili mücadelede topu kaybederken; rakibine dirsek attığı gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan'dan direkt olarak kırmızı kart gördü. Beşiktaş bu pozisyonun ardından son 20 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Bu kırmızı kartla beraber iki takım teknik direktörü de 3 puan alabilmek için hamleler yaptı. İlk hamle İlhan'ın yerine Güven Varol'un oyuna girmesiyle Bülent Korkmaz'dan geldi. Tayfur Havutçu ise bu hamleye, Holosko ve Quaresma'nın yerine Bebe ile Mehmet Akyüz'ü alarak cevap verdi.

BİR KIRMIZI DAHA! BEŞİKTAŞ 9 KİŞİ...

Hugo Almeida'nın oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Beşiktaş, eksik olmasına rağmen oyunun kontrolünü rakibine vermedi. Fakat 47. dakikadan sarı kartı olan Egemen Korkmaz, 84. dakikada Erkan'a yaptığı hareketle ikinci sarı kartını gördü ve Beşiktaş'ı 9 kişi bıraktı.

Bu sezon toplamda 10. kırmızı kartını gören Beşiktaş, 9 kişi kalmasına rağmen son dakikalarda rakibine net bir fırsat tanımadı. 89. dakikada Mustafa Sarp, 90+2. dakikada ise Uğur Uçarın vuruşlarından sonuç çıkmazken, karşılaşmanın skoru belirlenmiş oldu: 1-1

Günün Önemli Haberleri