İşte tarihi davanın tüm detayları

Türk futbolunda şike davası kapsamında tarihi bir gün yaşandı.. İşte tüm gelişmeler..

Futbol şike davası Silivri'de görülmeye başlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan dava İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görüldü.







Silivri'deki büyük duruşma salonunda görülmesine bugün başlanan duruşmanın Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de görülmeye devam edeceği ve dört gün süreyle 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunacağı belirtildi. 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren ise davanın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülmeye devam edilecek.

Türk futbol tarihi adına oldukça önemli olan bu davada ilk gün sona erdi. İlk günün tüm ayrıntılarını haberin devamında bulabilirsiniz. 19:33 Davada ilk gün tamamlandı.



18:52 Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç, Murat Özaydınlı ve Nihat Özdemir Silivri'den ayrıldı.


18:30 Son gelen bilgilere göre duruşma 1 saat içerisinde sona erecek.


17:40  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla Mehmet Ali Aydınlar'ı hedef alan açıklamalarda bulundu  TIKLAYIN 


16:45 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Eski Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve diğer isimlerin duruşma arasındaki diyalogları ortaya çıktı.

 

Detay: Şike soruşturması kapsamında salı günü başlayan duruşmada, pazartesi gününden itibaren savunmalar alınacak. TIKLAYIN


16:10 Duruşma yeniden başladı ve iddianame okunmaya devam ediyor...


16:00 Aziz Yıldırım; 'Mayıs'ta tekrar adayım, Bu kulübü ömrüm el verdiği sürece linç etmelerine izin vermeyeceğim...Yarın daha sert açıklamalarım olacak' dedi.


14:30 Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Silivri'ye gelen taraftarların önünde kısa bir konuşma yaparak, "Tüm taraftarlarımıza buraya geldikleri için teşekkür ediyorum" dedi. TIKLAYIN


14:00 Duruşma verilen aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor...


12:50 Duruşmaya saat 13.30'a kadar öğle arası verildi.

 

Detay: Taraftara "Teşekkür" ve "Artık gelmeyin" çağrısı Aziz Yıldırım taraftarın artık Silivri'ye gelmemesini, çünkü Çağlayan'da yapılacak duruşmalara kadar Silivri'de sadece iddianamenin okunacağını, onları çok sevdiğini ve teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. 


Detay: Duruşma arasında Aziz Yıldırım'ın önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi. Yıldırım'ın, "Şikeymiş ne şikesi. Şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor. İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım.. TIKLAYIN..


12:45 Duruşmanın ilk anlarında olduğu gibi tutuklu sanıklar verilen arayı izleyici bölümüdeki yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı.


12:40 İddianamenin okunmasına verilen arada Aziz Yıldırım bulunduğu yerden kalkarak duruşma salonunu terk eden ilk kişi oldu. Diğer sanıklar izleyici bölümündeki yakınlarıyla selamlaşırken Yıldırım'ın duraksamadan salonu terk etmesi dikkat çekti.



12:45 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına devam ediliyor.

 

12:45 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına devam ediliyor.

 

12:20 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, cuma gününe kadar iddianamenin okunmasını tamamlayarak haftaya duruşmaya Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devam edeceklerini açıkladı. TIKLAYIN


12:15: Usul gereği sanıklara teker teker aylık kazançları sorulmasının ardından ilginç bir tablo oluştu..

 

Detay:  İddianame okunmaya başlayınca, salonu terketmeye başlayan avukatlara mahkeme başkanından 'düzeni bozmayalım' tepkisi geldi.


11:30 Kritik davayı 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izliyor.

 

Detay: Erman Toroglu'nun avukati konusurken izleyicilerden gelen toplu öksurme(tepki) nedeniyle hakim uyarida bulundu.


11:25
Aziz Yıldırım'ın avukatı iddianamenin okunmaması için başvurdu ancak mahkeme başkanı bu başvuruyu reddetti.


11:00 Kimlik tesptileri yapıldı ve iddianamenin okunmasına başlandı.


10:30 Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. TIKLAYIN


Detay: Sarı-lacivert kravat takan Aziz Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi. TIKLAYIN


10:20: Olgun Peker'in ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı.

Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.  TIKLAYIN


10:15: Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti.
 


10:00 Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.

Detay: Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı.

09:45 Türk futbolunda tarihi şike davası başladı..Kim için ne kadar ceza isteniyor? TIKLAYIN

08: 45 Duruşma salonuna giriş yapan yöneticiler taraftarların arasından geçerek salona girdiler.

08:40 Fenerbahçe Yönetimi tam kadro Silivri'ye geldi. TIKLAYIN

07:55 Fenerbahçeli taraftarların oluşturduğu konvoy Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne ulaşmaya başladı.

07:00 "Futbolda Şike Davası"nın ilk duruşması için Silivri'ye gidecek Fenerbahçeli taraftarların büyük bir çoğunluğu Kadıköy Salı Pazarı'nda toplandı.


UMARIM HERKES SEVGİLİSİNE KAVUŞUR

 

Silivri'deki "futbolda şike davasının" ilk duruşması saat 19.30'da sona erdi. İlk gün, 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasının okunduğu belirtildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşma sonunda "120 sayfa okunmasını planlamıştık. Kimlik tespiti nedeniyle okunmaya geç başlandı. Bu nedenle insanlar yoruldu. Salonda bulunan herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes yakın zamanda sevgilisine kavuşur" dedi. İzleyicilerin alkışlaması üzerine Başkan Ekinci "Alkış yok" dedi. Duruşmanın saat 09.30'a ertelendiğini belirten Ekinci, "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım ise salondan çıkarken "Herkese iyi akşamlar" dedi.

MAHKEME SALONUNDA DUYGU DOLU ANLAR

Şike duruşmasına verilen arada, mahkemenin ikinci bölümü başlamadan önce Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun avukatı, Ekşioğlu'nun kızının babası ile görüşmesi için mahkeme heyetinden izin aldı.

Bunun üzerine kızı, babasının olduğu yere kadar gelip İlhan Ekşioğlu'na doyasıya sarıldı. Bu arada Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın avukatı da Yelkovan'ın oğlu için izin aldı ve Tamer Yelkovan da oğluna sarıldı. Mahkeme Başkanı herkesin yerine geçmesi için uyarı yaptı ancak Tamer Yelkovan ve oğluna "Siz biraz daha kalabilirsiniz" dedi.

ARAŞTIRMADAN YAZIYORSUNUZ

Duruşmaya verilen ikinci arada Yıldırım yine bombaladı. Gazetecilerle sohbet eden Yıldırım, basın mensuplarına çattı. Yıldırım, "Olgun Peker'in kongre üyesi oylduğunu yazıyorsunuz. Araştırmadan yazıyorsunuz" diyerek sitem etti.

Bir basın mensubunun Aydınlar ile ilgili soru sormak istemesini yarıda kesen Yıldırım, "Bırak dedi konuşma" diye cevap verdi.


MAYIS'TA ADAY

Başkan Yıldırım ''Mayıs'ta tekrar adayım.Bu kulübü linç etmelerine ömrüm el verdiği sürece izin vermeyeceğim'' dedi. Yıldırım'ın bombaları bununla sınır kalmadı: "Yarın sabah çok sert bir açıklama yapacağım."

Futbolda şike soruşturması kapsamında yargılanan Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen ilk arada iddialara çok sert yanıtlar verdi. İzleyici bölümünde bulunanlarla selamlaşan Aziz Yıldırım, şikeyle ilgili iddialara değindi.

"NE ŞİKESİ MEMLEKET ELDEN GİDİYOR"

Yıldırım, "Şikeymiş ne şikesi. Şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor" diye seslendi.

"ERKEK ADAM BİR DEFA ÖLÜR, ON DEFA ÖLMEZ"

Yıldırım, gazetecileri de eleştirerek, "Herkes bir yerden tutmuş gidiyor. Şike yaptığımızı söylüyorlar. Böyle şike mi olur? Erkek adam bir defa ölür, on defa ölmez" dedi.

"İSPAT ETSİNLER KENDİMİ KÖPRÜDEN ATACAĞIM"

Aziz yıldırım, diyalog şeklinde geçen konuşmasında, "İbrahim Akın'a, 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım" dedi.

HEPSİYLE YÜZLEŞECEĞİM

"TV'lerde hakkımda atıp tutanlar var. Çıkınca hepsiyle yüz yüze görüşeceğim" diyen Yıldırım, "Şike nasıl yapılırmış çıkınca anlatacağım. Ayıp, ayıp asıl şikeciler dışarıda" diyerek tepki gösterdi.

"BURASI SOĞUK ÇAĞLAYAN'A GELİN"

Aziz Yıldırım'ın bir mesajı da dışarıda bekleyen taraftarlara oldu. Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin, gelmesinler. Bu soğukta beklemesinler. Yazık herkese. Duruşma için Pazartesi günü Çağlayan'a gittiğimde oraya gelsinler" diye konuştu.

MOSTUROĞLU AĞLADI

Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı. İddianamenin okunmasına geçileceğinin açıklanmasının ardından salonun büyük bir bölümü dışarıya çıktı.

ARA VERİLMESİYLE SALONU İLK TERKEDEN AZİZ YILDIRIM OLDU

Duruşmanın ilk anlarında olduğu gibi tutuklu sanıklar verilen arayı izleyici bölümüdeki yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. Ancak Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin ara

verdiğini duyurmasıyla birlikte salonu terk eden ilk isim oldu. Yıldırım, duraksamaksızın oturduğu sandalyeden kalkıp sessizce salonun dışına çıktı. Diğer sanıklar ise bu süreyi yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı.

"İDDİANAME OKUNMASIN" TALEBİ REDDEDİLDİ

Aziz Yıldırım'ın avukatı iddianamenin okunmaması için başvuruda bulundu. Mahkeme başkanı talebi reddetti. Kimlik tesptileri yapıldı ve iddianamenin okunmasına başlandı.

Hakim Mehmet Ekinci ile sanıklar Olgun Peker ve Aziz Yıldırım arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt verdi.

KARAN VE HAVUTÇU DA KATILDI

Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.

Günün Önemli Haberleri