Güiza ile aynı kaderi paylaşan futbolcular
-JULİO BAPTİSTA-
Brezilya futbolunun son dönemde dünya futbol vitrinine sunduğu ünlü isimlerden olan Julio Baptista'nın yıldızı İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Sevilla'da parladı.
Sevilla'da 2003-05 sezonlarında ligde forma giydiği 63 karşılaşmada takımı adına 38 gol kaydeden Baptista, gösterdiği başarılı performans sayesinde Real Madrid'e 20 milyon avroluk bonservis ücretiyle transfer oldu.
Baptista, mor menekşelerde 2005-2006 sezonunda forma giydiği 45 maçta 9 gol atarak beklentilerin çok uzağında kaldı. Baptista, bir sezon (2006-2007) Arsenal'e kiralandıktan sonra tekrar Madrid'in yolunu tuttu. 2007-2008 sezonunda Real Madrid formasıyla 31 maça çıkan Brezilyalı oyuncu bu karşılaşmalarda sadece 4 kez gol sevinci yaşadı. İspanya'daki tutuk futbolunun ardından 9 milyon avroya Roma'ya transfer olan Baptista, İtalyan kulübüyle 2,5 sezonda 57 lig maçında 12 gol attı. Geçen sezon ara transferde 2,5 milyon avroya Malaga'ya transfer olan Brezilyalı forvet, 11 maçta kaydettiği 9 golle iyi bir performans gösterdi.