G.Saray'dan F.Bahçeli isme teklif
Albayrak, F.Bahçe ile sözleşmesi seneye biten genç yıldızı, babası aracılığıyla iknaya çalışıyor..
Albayrak'ın Aykut Kocaman'ın 'geleceğin yıldızı' dediği Recep'in babasına, "Recep bize gelsin, F.Bahçe'de kazandığının 10 katını vermeye hazırız" dediği ifade ediliyor. 17 yaşında olan Recep ile G.Saray'ın, FIFA kurallarına göre 'genç futbolcu' statüsünden sözleşme imzalayabileceği öğrenildi.
BABASI DA İMZA ATABİLİR
Recep Niyaz'ın F.Bahçe'den ayrılmak istemediği, yönetimin de sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldıza uzun süreli yeni bir mukavele hazırladığı ifade edildi.
G.Saray'ın, Recep'in menajeri Erdil Arpacı'yı da ikna için uğraştığı da belirtiliyor. 17'lik Recep Niyaz ile Galatasaray, FIFA kuralları gereği genç futbolcu statüsünden sözleşme imzalayabilir. Daha sonra da FIFA'nın belirlediği yetiştirme parasını F.Bahçe'ye ödeyerek, bonservisini alabilir.
Bu arada Recep'in yaşı 18'den küçük olduğu için genç futbolcunun adına babası da G.Saray'a imza atabilir. Bu sözleşme de direkt olarak oğlunu bağlar.
Fenerbahçe ile Recep Niyaz arasında bulunan "genç futbolcu statüsü" sözleşmesi ise 2013 yılının Haziran ayında sona eriyor. Sarı- Lacivertliler, Recep'i tutabilmek için kısa süre içerisinde yeni sözleşme imzalatmak zorunda.