Gençlerbirliği'nde gündem yabancı planı

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu 45 puanla 9. sırada bitiren Gençlerbirliği'nde gündem yabancı planı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde kuralın değişmesiyle birlikte gelecek sezon itibariyle yabancı futbolcuların durumu şimdiden tartışılmaya başlandı. 

Gençlerbirliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2014-2015 sezonuiçin yabancı futbolcu kontenjanını "5+3" şeklinde belirlemesiyle, yenidenoyuncu planlamasına gitmek zorunda kalacak kulüplerin arasında yeralıyor.

Kadrosunda 9 yabancı futbolcu bulunan başkent kulübünde sözleşmesi sona eren Kulusic, Zec ve Gosso ile tekrar mukavele yapılmasıdurumunda bu sayı 12'ye yükselecek.

Kırmızı-siyahlı takımda yabancı futbolcular Smiljanic, Stancu, Dahlin, Radkov, Petrovic, Tomic ve Tosic'in sözleşmeleri devam ediyor.

Kiralandıkları kulüplerden geri dönecek golcüoyuncular Ekigho (Samsunspor) ve Lekic'in (Sporting Gijon) de bonservisi Gençlerbirliği'nde bulunuyor.

Başkent ekibinde Kulusic, Zec ve Gosso'nun sözleşmesi sona ererken, bu futbolcuların takıma sağladıkları katkı ile yabancı kontenjanı sıkıntısıyeniden mukavele yapılıp yapılmaması noktasında kafaları karıştırıyor.

Ekigho ve Lekic'in kadroda düşünülmemesi halinde, Stancu'nun yokluğunda bu sezon oluşan forvet sıkıntısını tekrar yaşamamak için Rumen golcüye alternatif bir ismin de takıma kazandırılması bekleniyor.

Teknik direktör Mehmet Özdilek ile bir araya gelecek olan yönetim, yabancı futbolcu planını belirledikten sonra gerekli adımları atacak.

Gençlerbirliği'nde yabancı oyuncularla ilgili son durum şöyle:

Sözleşmesi devam edenler: Smiljanic (Sırbistan), Stancu (Romanya), Dahlin (İsveç), Radkov (Belarus), Petrovic (Sırbistan), Tomic (Sırbistan), Tosic (Sırbistan)

Kiralık dönecekler: Ekigho (Nijerya), Lekic (Sırbistan)

Sözleşmesi bitenler: Kulusic (Hırvatistan), Zec (Bosna Hersek), Gosso (Fildişi Sahili) 

Günün Önemli Haberleri