Gençlerbirliği'nde 5 imza birden

Gençlerbirliği Kulübü, altyapılarında yetişmiş 5 futbolcusuyla profesyonel sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig'in yaş ortalaması en düşük ekiplerinden olan Gençlerbirliği, ''Genç yeteneklere yatırım geleneğini'' sürdürüyor.


Kırmızı-Siyahlı kulübün teknik direktörü Fuat Çapa ve üçüncü kez genel menajerlik görevine getirilen Cem Onuk, bir yandan yurt içinde ve dışında transfer çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da ''Futbolcu fabrikası'' olarak isim yapmış alt yapıyı da ihmal etmiyorlar.

Başkent kulübünün yönetimi, Çapa ve Onuk'un raporu doğrultusunda 19 Nisan Perşembe günü altyapı takımlarında forma giyen 5 genç oyuncusuna profesyonel sözleşme imzalattı ve bu futbolculardan 19 yaşındaki Yusuf Emre Gültekin, bir gün sonra Medical Park Antalyaspor'a karşı Kırmızı-Siyahlı formayı giydi.

Gençlerbirliği'nde A2 takımdan Yusuf Emre ile birlikte Erkut Başkaya (19), Mahmut Bilir (17) ile 18 yaş altı takımından Furkan Öztürk (17) ve İrfan Can Kahveci (17) de profesyonel sözleşmeye imza atan diğer futbolcular oldular.


Veyis Kamber'den mutlusu yok

Aynı hafta içinde 3 oyuncusu birden profesyonel sözleşme imzalayan A2 Takımı Teknik Direktörü Veyis Kamber ise öğrencilerinin A takım forması giyme şansı yakalamalarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Uzun yıllardır Gençlerbirliği altyapısında çalıştığını belirten Kamber, ''Sadece bu 3 oyuncumuz değil. Daha önce de Ahmet Çalık ve Atabey Çiçek'i A takıma göndermiştik. Berat Tosun (18) ve Ahmet Oğuz'u da (18) Hacettepe'ye verdik. Bu sezon toplamda 7 futbolcumuz kariyerini yükseltti'' sözleriyle duyduğu gururu dile getirdi.

Fuat Çapa gibi genç futbolculara inanan bir teknik direktörle çalışmanın kendileri ve altyapılardaki futbolcular için önemli olduğuna da değinen Kamber, 15 yılı aşkın bir süredir altyapılarda görev aldığını, ilk defa bir A takım teknik direktörünün altyapılarla bu kadar ilgilendiğine şahit olduğunu da sözlerine ekledi.
Günün Önemli Haberleri