Gaziantespor'dan kritik 3 puan

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında 5 haftadır kazanamayan Eskişehirspor'u 2-0'lık skorla mağlup edip, küme düşme hattından uzaklaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Gaziantespor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0'lık skorla Gaziantepspor kazandı.

Gaziantepspor'un gollerini 26. dakikada Haris Medunjanin ve 37. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Gaziantepspor bu sonuçla puanını puanını 35'e yükselterek düşme hattında uzaklaştı ve rahat bir nefes aldı. Eskişehirspor ise bu mağlubiyetin ardından 36 puanda kaldı.

GAZİANTESPOR-ESKİŞEHİRSPOR MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ESKİŞEHİRSPOR'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ

Karşılaşmaya Gaziantepspor temkinli ve kontrollü başladı ancak kalesinde ilk 10 dakikada 3 pozisyon verdi. Eskişehirspor bu pozisyonları Kamara, Mehmet Güven ve Akaminko ile değerlendiremedi. Bu baskının geçmesinin ardından Gaziantepspor daha dengeli bir oyun oynamaya başladı ve orta sahada yaptığı paslarla kontrolü eline aldı.

10 dakikalık şok bir oyunun ardından Gaziantepspor rakip kalede etkili olmaya başladı. Cenk Tosun'la ilk pozisyonuna giren Gaziantepspor, orta sahasının alanı iyi daraltması ve birbirine yakın oynaması sayesinde daha derli toplu bir görüntü çizmeye başladı.

MEDUNJANIN ATTI, CENK İŞİ BİTİRDİ

Deplasmanda son 5 maçtır kaybetmeyen Eskişehirspor'a karşı Gaziantepspor, Haris Medunjanin'in ceza sahası dışından attığı golle 21. dakikada, 1-0 öne geçti. Gaziantepspor bu golün ardından oyundaki disiplini kaybetmezken, daha coşkulu oynamaya başladı. Eskişehirspor oyunu dengeleyip, pozisyon da bulmaya başladıktan sonra tartışmalı bir pozisyonun ardından Cenk Tosun'un ayağından bulduğu golle 37. dakikada 2-0 öne geçti. Pozisyon sırasında topu kaptıran Alper Potuk, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itiraz etti.

Aradığı golleri bulan ve rahatlayan Gaziantepspor, temkinli oyunuyla devreyi 2-0 önde tamamlamayı başladı.

İKİNCİ YARI KISIR GEÇTİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Eskişehirspor teknik direktörü Ersun Yanal, Goran Causic'i çıkarıp Atdhe Nuhiu'yu alarak başladı. Eskişehirspor, ikinci yarıda disiplinden uzak başlarken, Gaziantepspor kendi yarı sahasında iyi kapanan ve tüm hatlarıyla topun arkasına geçerek başladı.

İkincinin yarının ilk 15 dakikası kısır ve karşılıklı top kayıplarıyla geçildikten sonra, Ersun Yanal bir de Servet'i çıkarıp Veysel'i alarak oyuna müdahelede bulundu. Ancak, oyun anlamında değişen bir şey olmadı. Dakikalar geçtikçe Gaziantepspor daha fazla kapanmaya ve daha inançlı oynamaya başladı. Eskişehirspor'da ise bunun tersi şekilde oyundan kopmalar ve bireysel hareketlerle zorlamalar oldu ancak bir sonuç çıkmadı.

Karşılaşma da Gaziantepspor lehine 2-0'lık skorla sona erdi. 
 
Gaziantepspor: 2 - Eskişehirspor: 0 

Stat: Kamil Ocak 

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Muharrem Yılmaz, Mustafa İspiroğlu 

Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Medunjanin, Bekir, Sernas (Dk. 85 Kecojevic), Kemal, Serdar Kurtuluş, Cenk (Dk. 75 Kouemaha), Binya, Taşkın, Wilton (Dk. 42 Traore) 

Eskişehirspor: Boffin, Diego, Dede, Alper, Mehmet, Erkan (Dk. 76 Özgür), Kamara, Necati, Akaminko, Servet (Dk. 59 Veysel), Cauzico (Dk. 46 Nuhiu) 

Goller: Dk. 26 Medunjanin, Dk. 37 Cenk (Gaziantepspor) 

Sarı kartlar: Dk. 38 Serdar Kurtuluş, Dk. 45 Sernas, Dk. 82 Karcemarskas (Gaziantepspor), Dk. 71 Alper, Dk. 82 Necati (Eskişehirspor)  

Günün Önemli Haberleri