Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı var mı? İşte ihtimaller

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubun dördüncü maçında Schalke’ye yenilerek gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu.

Grupta son 2 haftaya girilirken şansımız düşük olsa da matematiksel olarak devam ediyor. Öncelikle temsilcimiz kalan 2 maçta 6 puan almak zorunda. Aksi halde diğer maçların sonucuna bakılmaksızın Devler Ligi’ne veda edeceğiz.

GRUPTA SON DURUM...Porto, sahasında Lokomotiv Moskova’yı yenerek puanını 10’a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Schalke, Galatasaray’ı yenerek 8 puana yükselirken, temsilcimiz ise 4 puanda kaldı.

Galatasaray’ın 2 maçı kazanıp, grubu 10 puanla tamamlaması durumunda ihtimaller şöyle; Porto-Schalke maçını Porto kazanırsa; Bu durumda Porto 13 puana yükselecek ve liderliği garantileyecek. Gruptan çıkmamız için Lokomotiv Moskova’nın son maçta Schalke’den puan alması gerekecek.

Porto-Schalke maçını Schalke kazanırsa; Bu durumda Schalke 11 puana yükselecek, Porto 10 puanda kalacak. Galatasaray ile Porto arasında ikili averajda üstün olan olan takım tur atlayacak. (İlk maçı Porto 1-0 kazanmıştı.)

Porto ile Schalke berabere kalırsa; Bu durumda Porto puanını 11 yapacak, Schalke 9 puana yükselecek. Son hafta Lokomotiv Moskova’nın Schalke’yi yenmesi gerekecek.

Günün Önemli Haberleri