FIFA Türkiye'de şikeyi tespit etmiş!
FIFA Güvenlik Komisyonu Başkanı Chris Eaton, Türkiye'de kendilerinin de şikeyi tespit ettiğini söyledi.
FIFA Güvenlik Komisyonu Başkanı Chris Eaton, Türkiye'de kendilerinin de şikeyi tespit ettiğini söyleyerek, "Bunu Türk polisiyle paylaştık" dedi.
Türkiye'de şikeyle ilgili soruşturma her geçen gün biraz daha büyürken dünya futbolunun patronu olan FIFA'nın Güvenlik Komisyonu Başkanı Chirs Eaton, Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili A Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu.
ÇOK YAKIN TAKİPTEYİZ
Türkiye'de yaşanan şike olaylarını FIFA olarak dikkatle izlediklerini ifade eden Eaton, "Bu durumu FIFA olarak ciddiye alıyoruz. Yaptığımız titiz araştırmalar sonunda Türkiye ile ilgili önemli bilgiler elde ettik. Bunları Türk polisiyle de paylaştık. Ancak bu konuda şu an kimseye bir açıklama yapmamız mümkün değil. Bu olayların açığa çıkması için gizlilik çok önemli" dedi.
TÜRKİYE GÜÇLENECEK
FIFA Güvenlik Konseyi Başkanı Chirs Eaton UEFA ile de her daim işbirliği içinde olduklarının altını çizerek, "Alınacak önlemlerle ilk olarak futbolcuyu korumayı amaçlıyoruz. Bu soruşturmanın ardından Türkiye'nin daha da güçleneceğini düşünüyorum. Bu tür olayların ortaya çıkması aynı zamanda bir caydırıcılık unsuru olacaktır. Böylece bir daha hiç kimse şike yapmayı aklının ucundan bile geçirmeyecektir" diye koymuştu.
BLATTER BU KONUDA HASSAS
FIFA Başkanı Sepp Blatter da daha önce yaptığı açıklamada, "Şike yapanlara ömür boyu men cezası verilmeli. Sporda şikenin yeri asla olmamalı. Bu sporun ruhuna aykırı" diyerek şikeye karşı tavrını çok önceden koymuştu.