Fenerbahçe sonunu getiremedi
Fenerbahçe Ülker, Euroleague Top 16'daki son maçında Montepaschi Siena'ya İstanbul'da yenilerek Avrupa defterini kapattı.
Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (H) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, gruptaki 6. ve son maçında sahasında İtalya'nın Montepaschi Siena takımına 73-68 yenildi. Daha önce elenmesi kesinleşen Türk ekibi, böylece grup maçlarını 1 galibiyet, 5 yenilgi ve 7 puanla 4. ve son sırada tamamladı.
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Juan Carlos Arteaga xx (İspanya), Matej Boultauzer xx (Slovenya), Milija Vojinovic xx (Sırbistan)
Fenerbahçe Ülker: Green x, Ömer Onan x 2, Smith xx 11, Oğuz xx 12, Vidmar x 2, Mrsiç xx 10, Semih xx 12, Mirsad xxx 19, Preldziç x, Rasim x
Montepaschi Siena: Finley xxx 9, Kaukenas xxx 27, Sato xxx 12, Stonerook xx 5, Eze xx 7, Ress xx 4, Lechthaler xx 4, Domercant x, McDonald xx 3, Carraretto x 2
1. Periyot: 14-23
Devre: 40-39 (Montepaschi Siena)
3. Periyot: 63-57
Beş Faul Alanlar: Eze 27.39 (Montepaschi Siena), Preldziç 35.34 (Fenerbahçe Ülker)
MAÇIN PERİYOTLARI
Fenerbahçe Ülker'in tutuk başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında Kakuenas ile sayılar bulan Montepaschi Siena, 3. dakikada 9-0'lık üstünlük yakaladı. Sarı-lacivertli takım, sert savunma yapmasına karşın rakibini durduramayınca, ilk periyot yine 9 sayı farkla (23-14) İtalyan ekibinin üstünlüğüyle geçildi.
Evsahibi takım 2. periyotta dengeyi kurdu. Alan savunmasıyla rakibini durduran Fenerbahçe Ülker, hücumda da daha etkili oynamaya başladı. Semih ile pota altında sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, son dakika içinde Mirsad ile üst üste basketler üretti ve ilk yarı bitiminde farkı 1 sayıya (40-39) indirdi.
Mücadelenin ikinci yarısına hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle Smith ile bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçirdi. Bu oyuncuyla bulduğu basketle 21. dakikada 42-42 beraberliği sağlayan Fenerbahçe Ülker, Mrsiç'in 3 sayılık basketiyle de 26. dakikada 52-51 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, son saniyede Oğuz'un basketiyle 3. periyotu 63-57 önde geçti.
Fenerbahçe Ülker, son periyotta ilk 5 dakika sayı üretemeyince, Montepaschi Siena da 35. dakikada yeniden beraberliği (63-63) sağladı. Son dakikaya 71-68 geride giren Fenerbahçe Ülker, grubundaki son karşılaşmasını 73-68 yitirdi ve bu sezonki Avrupa defterini kapattı. İtalyan ekibi ise play-off çeyrek finaline yükseldi.
Evsahibi ekip, ribauntlarda rakibine 45-25 üstünlük sağlamasına karşın fazla top kaybı yapınca bu üstünlüğünü kullanamadı.
Bu arada karşılaşma sonunda az sayıdaki taraftarın bir bölümünün, Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjeviç'i istifaya çağırdığı görüldü.
Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in pota altındaki etkili ismi Mirsad Türkcan, 2. tur maçlarının ribaunt kralı oldu. Bu alanda 3 kez aynı başarıyı gösteren Mirsad, 2 kez ribaunt kralı olan Litvanyalı oyuncu Arvydas Sabonis'i geçti.
Gruptaki diğer karşılaşmada ise grup lideri ve geçen yılın şampiyonu Rusya'nın USH CSKA Moskova takımı, deplasmanda Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımını 73-63 yendi.
(H) Grubu'nda maçların tamamlanmasının ardından puan durumu şöyle oluştu:
TAKIMLAR: O G M A Y P
-----------------------------------------------------------------
1-USH CSKA Moskova 6 5 1 454 377 11
2-Montepaschi Siena 6 4 2 472 456 10
3-KK Cibona Zagreb 6 2 4 423 456 8
4-Fenerbahçe Ülker 6 1 5 384 444 7