Fenerbahçe namağlup lider

Fenerbahçe, TBBL'de normal sezonu namağlup lider tamamladı ve son 12 sezonda 4. kez bir takım normal sezonu yenilgisiz tamamlamış oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş Cola Turka, Sales'ın basketleriyle 5. dakikayı 12-6, 8. dakikayı da 20-10 önde geçti. Fenerbahçe, Ajavon'un devreye girmesiyle son 2 dakikada farkı azalttı ve ilk periyot 24-20 siyah-beyazlıların üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyota baskılı savunma yaparak başlayan Fenerbahçe, 13. dakikada 30-28 öne geçti. İlk yarı, Esmeral'ın son saniyede attığı 3 sayılık basketle 44-42 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle kapandı.

Maçın 2. yarısı karşılıklı basketlerle başlarken, Fenerbahçe, 3. periyodu da 64-58 önde geçti.

Son periyotta rahat bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, Taylor'ın basketleriyle farkı açtı ve maçı 82-70 kazandı.


-FENERBAHÇE, NAMAĞLUP LİDER-

Fenerbahçe, TBBL'de normal sezonu namağlup lider tamamladı ve son 12 sezonda 4. kez bir takım normal sezonu yenilgisiz tamamlamış oldu.

Ligdeki 22 maçını da kazanan sarı-lacivertliler, daha önce 2003-2004 sezonunda da sergilediği başarıyı tekrarladı.

Ligde bundan önce 1997-1998 ve 1998-1999 sezonlarında Galatasaray normal sezonu iki kez namağlup bitirdi. Galatasaray, normal sezonu yenilgisiz tamamladığı 1997-1998 sezonunda şampiyonluğa ulaşırken, 1998-1999 sezonunda play-off finalinde zirveyi sarı-lacivertli ekibe bırakmıştı.

Fenerbahçe ise daha önce normal sezonu yenilmeden bitirdiği 2003-2004 sezonunda şampiyon olmuştu.

Bu arada, lider Fenerbahçe'nin play-off'taki rakibi de Ceyhan Belediye oldu.

-BEŞİKTAŞ COLA TURKA 7. BİTİRDİ-

Fenerbahçe'ye yenilen Beşiktaş Cola Turka ise normal sezonu 32 puanla 7. sırada tamamladı.

Siyah-beyazlılar, play-off'ta ligi 2. sırada bitiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ile eşleşti.

Günün Önemli Haberleri