Fanatik taraftarlara yasak geliyor

Sırbistan'da bir savcı, ülkedeki bazı futbol kulüplerinin aşırı fanatik taraftar gruplarının yasaklanması talebinde bulundu.

Sırbistan'da bir savcı, Anayasa Mahkemesi'nden, ülkedeki bazı futbol kulüplerinin aşırı fanatik taraftar gruplarının yasaklanması talebinde bulundu.

Sırp savcı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'taki Kızılyıldız Futbol Kulübü'nün 4 aşırı fanatik grubunun, Partizan Futbol Kulübü'nün 10 aşırı fanatik grubunun ve Rad Futbol Kulübü'nün aşırı fanatik gruplarının derhal kapatılmasını istedi.

İsmi açıklanmayan Sırp savcı, bu fanatik grupların üyelerinin insanlar için güvenlik tehlikesi oluşturduğunu, bilhassa maçların ardından cadde ve sokaklarda terör estirerek, mağazalara maddi zarar verdiklerini, derbi maçlarında ise güvenliği sağlamaları için binlerce polisin görev yapmak zorunda kaldığını rapor halinde Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu belirtildi.

Geçen yıl Belgrad'ta oynanan bir Kızılyıldız maçının ardından, 18 yaşındaki fanatik Kızılyıldızlı taraftar, elindeki alevli meşaleyi bir polisin suratına basması sonucu 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Günün Önemli Haberleri